Lányi Zsolt Tartalom Elõzõ Következõ

LÁNYI ZSOLT (FKGP): Tisztelt Elnök Úr, Tisztelt Ház, Hölgyeim és Uraim, Miniszterelnök Úr!

A sajtóból megdöbbenve értesültünk többen, én magam is arról, hogy a Miniszterelnöki Hivatal nõi szaunája kigyulladt, az oltásban két tûzoltó sérüléseket szernvedett, és az anyagi kár is jelentõs. A sajnálatos balesettõl függetlenül a kisgazdapárt frakciója és én magam is megdöbbentünk, mégpedig azon, hogy míg az ország lakossága a létfenntartásáért küzd, a kórházi ágyak ezreit szüntetjük meg, szünteti meg a kormány, addig önök, erõnlétük megõrzése érdekében, az állampolgárok pénzén szaunáznak. Ezek után egynéhány kérdést szeretnék feltenni miniszterelnök úrnak.

Az elsõ lenne: ki üzemelteti a Miniszterelnöki Hivatalban a kormány szaunáját?

A második: az állami költségvetésben a miniszterelnökség fejezeténél szerepel-e ez a speciális jóléti és egészségóvó mûintézmény, és ha igen, egy évben mekkora összeget költenek rá az adófizetõk beszedett pénzébõl?

Harmadszor: kik használják vagy használták eddig a kormánytagok közül ezt a szaunát, milyen gyakorisággal és milyen térítés ellenében?

Mivel a híradások arról szólnak, hogy a nõi szauna égett le, kérdezem, van- e külön szauna férfi kormánytagoknak, és az hol található? Végül, van-e a miniszterelnökség kezelésében, szaunán kívül más egyéb luxus izzasztó és testedzõ szalon, tornaterem, vagy body-building klub, stb. Kérem a miniszterelnök úr szíves válaszát. Köszönöm szépen. (Taps)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage