Horn Gyula Tartalom Elõzõ Következõ

HORN GYULA (miniszterelnök): Engedje meg tisztelt képviselõ úr és tisztelt Ház, hogy ismertessem azt a levelet, amelyet Keleti György honvédelmi miniszter úr írt Németh Sándor altábornagynak, a Magyar Honvédség vezérkari fõnökének.

"Tisztelt Altábornagy Úr! A napi jelentésbõl jutott tudomásomra, hogy az 59. Szentgyörgyi Dezsõ harcászati repülõezred 8 darab MiG-29-es vadászrepülõgépe 1996. május 13-ától az Országgyûlés elõzetes hozzájárulása nélkül éleslövészetet hajt végre a Lengyel Köztársaságban. Kérem soron kívüli intézkedését a kontingens haladéktalan hazarendelésére."

Egyébként valóban ezen a napon jutott tudomására miniszter úrnak.

Egyben felhívom altábornagy úr figyelmét, hogy ameddig az Országgyûlés nem dönt az 1996. évi két- és többoldalú megállapodások alapján tervezett csapatmozgásokról, ezeken a gyakorlatokon a Magyar Honvédség nem vehet részt, illetõleg e célból idegen csapatok sem léphetnek az ország területére.

Képviselõ Úr! Én elismertem, hogy hiba történt, a hiba kijavítására lépések történtek és a jövõben garancia van arra, hogy ilyen nem fog még egyszer elõfordulni. Ezt tudom önnek mondani. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage