Simon Imre Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SIMON IMRE (MSZP): Köszönöm a szót. Tisztelt Miniszterelnök Úr! A Közlekedési, Hírközlési és Vízügyi Minisztérium kormánybiztosának irányításával és a kormány megkülönböztetett figyelmét élvezve, a '95-ös esztendõ utolsó napjaiban az árvízvédekezésért felelõs szervezetek eredményesen vették fel a harcot a mind ez ideig legveszélyesebbnek minõsített fehér kõrösi árvíz pusztításával szemben. Mint Békés megye védelmi igazgatásáért felelõs vezetõ, megnyugvással vettem tudomásul a kormány 2060/1996. III. 13. számú, a Tisza és a Körösök mentén folytatott árvízvédekezés tapasztalatairól és a szükséges intézkedésekrõl szóló határozatát. A Körösök mentén tavaly decemberben több olyan árvízi esemény is történt, aminek hatására az idézett kormányhatározat 4. pontja, a privatizációs többletbevételek felhasználására vonatkozóan több minisztert is megjelölt felelõsként, az alábbi igények megfogalmazására.

Elõször: az árvízi biztonságot érintõ fejlesztések indítása a lezajlott védekezés tapasztalatai nyomán, továbbá az ország árvízvédelmi rendszerének legkritikusabb szakaszai mentén a már elhatározott fejlesztések felgyorsítása, valamint az egyre elhanyagoltabb árvízvédelmi létesítmények védelmi színvonalának emelése.

Kérdezem a tisztelt Miniszterelnök Urat, hogy a kormány, a határozatából fakadó, április 30-ra határidõzött feladatával és döntéshozatalával miként kívánja visszaállítani a Körösök mentén elhelyezkedõ települések biztonságát, ezáltal megvédeni a lakosságot a legelemibb károk elszenvedésétõl, a közvetlen árvízveszélytõl. Köszönöm.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage