Balsay István Tartalom Elõzõ Következõ

BALSAY ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! A választ nem tudom elfogadni, én magam részese voltam az átalakulásnak és a privatizációnak, és a megyei jogú város önkormányzata hathatós segítségével valósulhatott ez meg. Így tehát minden részletét ismerem, jobban, mint miniszter úr. A fenyegetés nem részemrõl van, hanem a miniszter úr által felügyelt ÁPV Rt. által csatolt levélbõl olvastam fel, amely azt tartalmazza a dolgozók irányába, hogy ne forduljanak se országgyûlési képviselõhöz, se szakszervezeti felettes szerveikhez, mert ez veszélyezteti a saját érdekeiket. Én ezzel nem értek egyet. A fenyegetés tehát nem részemrõl van.

A másik, amiért nem értek ezzel egyet, 1991-ben is és 92-ben is azzal hitegették a dolgozókat, hogy ez az átalakulás és privatizáció elsõ lépése történik meg, és ezután az õ követeléseiket megvalósíthatónak tartják. Mind ezt megelõzõen, mind késõbbiekben is rendkívül jó kapcsolatot alakítottunk ki az ALCOA-Köfém vezetõivel, magatartásuk mindvégig korrekt volt és elfogadható. Ezért tehát nem én nem tudom elfogadni miniszter úrnak a válaszát, hanem az a több mint ezer ember, akit ebbõl a lehetõségbõl kizártak és kisemmiztek.

Így tehát kérem miniszter urat, hogy vizsgálja felül az ÁPV Rt.-nek ezt a válaszát és a saját intézkedéseit is, és találja meg azt a jogi formulát, amely nem idõ elõttinek egyszer, másrészt pedig késõbb idõ utáninak találja ezt a dolgot, hanem legyen lehetõsége az itt dolgozó ALCOA-Köfém dolgozóinak is arra, hogy hozzájuthassanak a törvényben megállapított jogos üzletrészükhöz. Így tehát nem tudom elfogadni miniszter úr válaszát. (Taps a jobb oldalról.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage