Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. További felszólaló nem jelentkezik, ezért a vita e szakaszát lezárom.

Tisztelt Országgyûlés! Az elõterjesztés valamennyi módosító javaslattal érintett részét illetõen a részletes vita lezárásra került. Ezért a törvényjavaslat részletes vitáját lezárom. Dr. Vastagh Pál igazságügy- miniszter úr jelezte, hogy a határozathozatalt megelõzõen kíván válaszolni a vitában elhangzottakra.

Tisztelt Országgyûlés! A módosító javaslatokról várhatóan a jövõ heti ülésünkön határoz az Országgyûlés. Tisztelt Országgyûlés! Most soron következik a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az elõterjesztést T/2354. számon, a bizottságok együttes ajánlását T/2354/5. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Az elõterjesztéshez összesen két módosító javaslat érkezett. Az egyik a törvényjavaslat címének módosítását kezdeményezi, a másik pedig a 2. § szövegpontosítását javasolja. A Házszabály rendelkezésének megfelelõen elõször ennek a módosító javaslatnak a vitája következik. Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás második pontjához. Nincs jelentkezõ, ezért a részletes vita e szakaszát lezárom. Megkérdezem kíván-e valaki szólni az ajánlás elsõ pontjához, amely a törvényjavaslat címét módosítaná. Nem jelentkezik senki, ezért a vita e szakaszát, és egyben a törvényjavaslat egészének részletes vitáját lezárom. Megkérdezem Világosi Gábor államtitkár urat, hogy most, vagy a határozathozatalt megelõzõen kíván-e szólni. A határozathozatal elõtt kíván szólni az államtitkár úr.

Tisztelt Országgyûlés! A módosító javaslatokról történõ határozathozatalra várhatóan jövõ heti ülésünkön kerül sor. Most soron következik a Magyar Köztársaság kitüntetéseirõl szóló 1991. évi XXXI. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájának folytatása és lezárása. Az elõterjesztés T/2397. számon a bizottságok ajánlásait pedig T/2397/2-3. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Tisztelt Országgyûlés! Elõször az írásban elõre jelentkezett képviselõtársamnak adom meg a szót. Megadom a szót Katona Tamás képviselõ úrnak, Magyar Demokrata Néppárt.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage