Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. A Független Kisgazdapárt teljes mértékben támogatja Dobos Krisztina felvetését.

Az ellehetetlenült iskolarendszer támogatását, illetõleg felkarolását illetõen magunk is úgy véljük, hogy minden egyes iskola bezárása a magyar nemzeti jövõ elleni bûntett, minden egyes iskolának az ellehetetlenülése egyben az ország jövõjét veszélyeztetõ tény. Ezért minden olyan eset, ahol iskolabezárásra vagy az iskola mûködésének szûkítésére kerül sor, a kultúra és a magyar oktatás elleni olyan merénylet, amely ellen mindenkinek e Házban fel kell lépnie.

Legyen szabad ezzel kapcsolatban egy további példát is felhoznom a Dobos Krisztina képviselõ asszony által felhívott eseteken túlmenõen. Éppen tegnap volt alkalmam tapasztalni, hogy az Ormánság kétségbeejtõ helyzetében lévõ egyik települése, Vajszló, milyen hõsies küzdelmet folytat azért, hogy az iskolai oktatást fenntarthassa és 15 településnek kellett összefognia, amelyek közül egyesek egyáltalán nem tudnak hozzájárulni az iskola fenntartásához, hogy a környék ne maradjon alapfokú oktatás nélkül. Én úgy gondolom, igen tisztelt képviselõtársaim, hogy ilyen tények mellett nem lehet elmenni. Én kérem a belügyi államtitkárt, kérem az oktatási államtitkárt, vizsgálják meg ezeket a kérdéseket, külön is a Dobos Krisztina által felvetett eseteket, külön a Vajszló (Az elnök pohara megkocogtatással jelzi a felszólalási idõ leteltét.) esetét, és nyújtsanak segítséget ahhoz, hogy az iskolarendszer Magyarországon átmentõdhessen. Köszönöm a türelmüket. (Taps az ellenzéki padsorokból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage