Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Képviselõ Úr! Az ön levelét megkaptam, és tanulmányoztam megvalósítási lehetõségét. Mert kétségtelen tény, hogy az eddigi gyakorlatunk olyan volt, hogy ha vezérszónoklat nem fért bele televíziós közvetítésbe, akkor igyekeztünk ilyen helyet biztosítani más alkalommal. Meg kellett azonban állapítanom, hogy a hátralévõ napokra erre nincsen mód. Akkor, amikor a Ház az elõbb szavazott a napirendrõl, ezzel tulajdonképpen az ön kérése felett is szavazott, vagyis elfogadta napirendi javaslatomat, idõkereteket és sorrendet. Szeretném már most jelezni tisztelt Országgyûlés, hogy a következõ napokban nem minden frakció fogja vezérszónoklatát elmondani a televízió elõtt. Szeretném tájékoztatni a tisztelt Országgyûlést, hogy jelen pillanatban fél 11 van, így is másfél órát terveztünk a napirend elõtti vitára. Ez a fél óra, amivel ez tovább húzódott, hogy a munkánkat meg tudjuk kezdeni, 2 azaz kettõ darab 15 perces vezérszónoklat idejét jelenti, tehát nagyon kérem a tisztelt Országgyûlést, elismerve az eddigi gyakorlatot, hogy vegye tudomásul, hogy képtelenség úgy szervezni a hátralévõ hetekben az Országgyûlés munkáját, hogy minden vezérszónoklat televízió elõtt történjék, ha továbbra is folytatódni fog a napirend elõtt felszólalásoknak ez az áradata.

Úgyhogy tisztelt képviselõ úr, én elismerem, hogy ez a szituáció eltér az eddigi gyakorlattól, de most eltekintve attól, hogy a Ház formálisan szavazott az ön indítványa felett, amikor a napirendet elfogadta, egyszerûen fizikai képtelenség az ön kérését teljesíteni.

Tisztelt Országgyûlés, megadom a szót Szabó György népjóléti miniszter úrnak, a napirendi pont elõadójának, aki az öregségi nyugdíjkorhatár emelésérõl és ezzel összefüggõ törvénymódosítási expozéját mondja el. Az elõterjesztést T/2469. számon, a bizottság ajánlását pedig T/2469/2. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Miniszter úré a szó.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage