Szájer József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZÁJER JÓZSEF (Fidesz): Elnök Asszony! Tisztelt Országgyûlés! Én nem akarom részletezni, hiszen az elõbbiekben hallhatták, hogy miért követeli az ellenzék Keleti György miniszter úrnak a leváltását. Többször megsértette az alkotmányt, többször megsértette a törvényeket, és a miniszter többször orránál fogva vezette magát az Országgyûlést, de félrevezette magát a kormányt is, amikor nem megfelelõ tájékoztatást adott. Ezzel elmulasztotta miniszteri feladatát teljesíteni. Azzal pedig, hogy késedelmes beterjesztés miatt több hadgyakorlatot kellett lemondani, ezzel pedig anyagi kárt is okozott az országnak.

A korábbi, múlt héten jelzettekkel szemben nemcsak a lengyelországi gyakorlatot kellett egyébként lemondani, hanem a vezérkari fõnöknek múlt heti sajtótájékoztatója miatt vagy alapján azt is tudjuk, hogy egy ukrajnai közös magyar-amerikai gyakorlatra sem került sor. Ezenközben pedig kiderült, hogy a miniszter úr még egyszer megsértette az alkotmányt, ezt pedig azzal, hogy amíg a vita itt, az Országgyûlésben errõl az ügyrõl folyt, azalatt engedélyezéshez kötött csapatmozgás történt Ausztriában.

Ennek megfelelõen két kérdést szeretnék feltenni a miniszterelnök urat helyettesítõ miniszter úrnak, az egyik, hogy mindazok után, ami ma történt, végre elfogadja-e Keleti György miniszter úrnak a lemondását, itt természetesen a miniszter úrtól egy olyan teljesítményt várok, ami elég nehéz, hiszen Horn Gyula személyébe kell beleképzelnie magát. (Derültség az ellenzéki pártok padsoraiból.) (Az elnök pohara kocogtatásával jelzi a felszólalási idõ leteltét.)

Ezenkívül pedig azt szeretném megkérdezni, mert szeretném, hogyha végre hivatalos válasz lenne, hogy a 2509. számú határozati javaslat, amely országgyûlési hivatalos dokumentum, tartalmaz-e még olyan gyakorlatot, amely vagy már lezajlott, vagy pedig nem volt engedély rá. Köszönöm. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage