Pancza István Tartalom Elõzõ Következõ

PANCZA ISTVÁN (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Miniszter Úr! Ebben a Házban már nagyon sokszor hangzott el a tulajdonbejegyzéssel kapcsolatos késedelem. Hiszen önök megígérték két évvel ezelõtt a kormány részérõl, hogy a tulajdonbejegyzést meg fogják gyorsítani, és a legrövidebb idõn belül ezt rendbe fogják tenni. Ez sajnos nem következett be, és ez az ön beszámolójából és válaszából is elhangzott, hogy még rosszabb a helyzet országos szinten, mint Csongrád megyében.

Kérem, még azt szeretném elmondani, hogy tudomásom szerint Németországból hitelt kaptunk ezzel kapcsolatosan, hogy a tulajdon-nyilvántartás gyorsaságát segítse. Nem tudom, hogy ez a hitel miért nem került erre felhasználásra, illetve ennek a tulajdonbejegyzésnek a meggyorsítására.

A másik, amit még szeretnék ezzel kapcsolatosan elmondani, hogy nagyon sokan nem tudják a földjükre a hitelt felvenni, mert a tulajdonbejegyzés nem történt meg, így sok esetben ezért nem tudtak pályázni, jelen esetben is sok gazdaember, mert a tulajdonbejegyzés nem történt meg a földjükre. Tehát nagyon sok a probléma országosan is, és nagyon sokszor elmondtuk itt ellenzéki oldalról ezeket a problémákat. Sajnos, nem történik hathatós intézkedés ezen a területen, így nem tudom elfogadni az ön válaszát, miniszter úr. (Taps az FKGP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage