Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! A ma reggeli bizottsági elnöki értekezlet javaslata alapján ajánlás készítésére, illetõleg tárgysorozatba-vételrõl való döntésre az Országgyûlés kijelölte a bizottságokat. Errõl az érintett bizottságok közvetlenül kaptak értesítést. Az érdeklõdõ képviselõk a bizottsági fõosztály fõemelet 1., 2. sz. szobájában tájékozódhatnak.

Tisztelt Országgyûlés! A múlt heti ülésünkön két elõterjesztés általános vitáját lezártuk, de a részletes vitára bocsátásukra nem került sor. Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a tervezõ- és szakértõ mérnökök, valamint építészek szakmai kamaráiról szóló törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 202 igen szavazattal, nem szavazat nélkül és 1 tartózkodással a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a Magyar Köztársaság kitüntetéseirõl szóló 1991. évi XXXI. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 196 igen szavazattal, 17 nem szavazattal és 1 tartózkodással a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Tisztelt Országgyûlés! A kormány sürgõs tárgyalást kért a határokat átlépõ televíziózásról szóló európai egyezmény megerõsítésérõl szóló törvényjavaslatára. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést: egyetért-e ezzel? Kérem szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 221 igen szavazattal, nem szavazat és tartózkodás nélkül a törvényjavaslat sürgõs tárgyalását elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! A külügyi bizottság dr. Szûrös Mátyás, dr. Rott Nándor, dr. Varga László, dr. Rockenbauer Zoltán és dr. Katona Tamás képviselõtársaink H/2315. számon benyújtott önálló indítványának tárgysorozatba-vételét a Szlovák Nemzeti Tanácshoz intézendõ felkérésrõl elutasította.

Tisztelt Országgyûlés! A múlt heti ülésen vitatott kérdés volt, hogy kérheti-e a frakció a Házszabály 98. §. (5) bekezdése alapján a tárgysorozatba-vételt, melynek képviselõje nem szerepel az elõterjesztõk között. Az alkotmányügyi bizottság ezzel kapcsolatban a következõ állásfoglalást hozta. Képviselõi önálló indítvány tárgysorozatba-vételérõl a plenáris ülés döntését annak a képviselõ csoportnak a vezetõje kérheti, amely képviselõcsoporthoz az önálló indítványt benyújtó képviselõ tartozik. Ezért a Magyar Demokrata Fórum képviselõcsoportja helyett a Független Kisgazdapárt képviselõcsoportja terjesztette elõ a tárgysorozatba vételre irányuló indítványt. Ugyanakkor a Magyar Demokrata Fórum képviselõcsoportja errõl a Házszabály 61. §. (1) bekezdése alapján név szerinti szavazást kért. Közben az aláírók hozzájárulásával a Magyar Demokrata Fórum képviselõcsoportja részérõl Csóti György is csatlakozott az elõterjesztõk köréhez.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage