Csépe Béla Tartalom Elõzõ Következõ

CSÉPE BÉLA (KDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! A mindenkori kormány kezességvállalása és kezesi helytállása olyan komoly gazdasági tehertétel lehet, amellyel mindenképpen foglalkozni kell.

Aktualitást ennek - amint az elõttem szóló Varga Mihály már elmondta - az ad, hogy miniszterelnök úr itt a parlamentben fölvetette, hogy a jelenlegi kormány tehertételei közé tartozik egy 600 milliárd forintnyi összeg, amelyet az elõzõ kormány ebben a kategóriában ráhagyott.

Mi úgy véljük, hogy ennek a konkrét pénzügyi vonatkozása mellett politikai üzenete is volt, mert ma, amikor az emberek óriási tömege mindennapi megélhetési gondokkal küzd, egyáltalán nem közömbös számukra, hogy mit gondolnak, mit éreznek azzal kapcsolatban, hogy tulajdonképpen ki okozza ezeket a nehézségeket. Ez egy bizonyos politikai mutogatás is volt az elmúlt kormányzatra. Teljesen helyes, hogyha ebben a kezességvállalási és kezesi helytállási kategóriában tisztán lát a parlament, az ország népe.

Ezért mi teljes mértékben egyetértünk azzal, hogy ez mindenkor legyen tisztán lefektetve, hogy végül is igaz-e az a 600 milliárd vagy pedig az a 900 milliárd - hiszen két hét alatt ez hirtelen megnövekedett -, és ezt mindenképpen a parlament olyan kötelezettségének érezzük, amellyel foglalkozni kell. Ezért a Fidesz törvényjavaslatát a Kereszténydemokrata Néppárt parlamenti csoportja támogatja. Köszönöm szépen.

(18.00)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage