Pokorni Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

POKORNI ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm a szót. Béki Gabriella képviselõtársam el is kezdte ennek a határozati javaslatnak a vitáját anélkül, hogy annak a napirendre tûzésérõl döntöttünk volna. Épp ez az, amit mi javasolunk, épp ez az, amiben a Fidesz-Magyar Polgári Párt támogatni fogja Pusztai Erzsébet javaslatát.

Azt gondoljuk, hogy a mindenkori magyar kormány alkotmányban rögzített kötelezettsége a család jogi intézményének a védelme, a családok helyzetének a biztosítása. Az a parlament, amelyik értelemszerûen minden esetben szektorokról, szabályozási pontokról, ágazatokról dönt, és nem lát mást, mint elkülönített pénztári fõösszegeket, akkor tehet csak eleget ennek az alkotmányban rögzített kötelezettségének, hogyha rendezi és tisztázza azokat az elveket, amelyeket a családpolitika terén követni kíván. Erre csak akkor van mód, hogyha egy ilyen határozati javaslatot napirendre tûzünk, azt megvitatjuk.

Beszéljünk egyértelmûen és világosan! Az ellenzék, aki támogatja ennek a javaslatnak a napirendre tûzését, nem azt kívánja önöktõl, hogy az eddigi másfél éves gyakorlattal szemben menjenek. Nem azt kívánja önöktõl, hogy a Bokros-csomagot, hogy a családokat sokszor megnyomorító intézkedéseket vonják vissza, hanem azt, hogy változtassanak azon a gyakorlaton, amelyik elkülönített pénztári összegeket lát csak és nem embereket, nem családokat. Ennek az egyik függvénye az, hogy legyen valamilyen integrált családpolitika, és ne csak számokról döntsenek, hanem egy ország sorsáról, ami nyilván a családok sorsával azonos. Köszönjük a figyelmüket, és reméljük, hogy támogatni fogják Pusztai Erzsébet javaslatát. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage