Pokorni Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

POKORNI ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Én is azt gondolom, hogy ez a vita inkább a részletes vita körébe tartozik, de amennyiben SZDSZ-es képviselõtársam ezt elkezdte, én azt gondolom, hogy nem lehet annyiban hagyni. Mit tett ugyanis az általános vitakör végén a SZDSZ képviselõje? Nem mást, minthogy szemére vetette az MDF képviselõjének, illetve a Néppárt képviselõjének, hogy az, amit most kritizálnak, ebben a javaslatban, az az õ kormányzásuk idején is így volt, nincs érdemi különbség a két párt vagy a két kormányzat oktatáspolitikája között.

Én vitattam és kritizáltam az Antall-kormány oktatási politikáját, lehet, hogy néha igaztalanul, én azt gondolom, hogy sokszor alappal, de így visszatekintve egy biztos, hogy két tendenciával van dolgunk. Az Antall- kormány idején közel háromszáz új oktatási intézmény jött létre és többszáz sportcsarnok, illetve tornaterem. A Horn-kormány elmúlt két éve idején vagy másfél éve idején tucatjával zárják be az óvodákat és az iskolákat, és közel kétszáz intézményrõl döntöttek már az önkormányzatok, hogy kénytelen vagy bezárni, vagy megszüntetni az intézményeket, jogi értelemben.

Ha kicsit távolabbról nézzük ezt az összehasonlítást, akkor biztos, hogy két különbözõ tendenciával van dolgunk. Az egyik oktatás-, jövõbarát - hogy Szabad Györgyöt idézzem, a jövõ generáció felelõsségét tartja szem elõtt- , a másik pedig épp az ellenkezõje. Köszönöm a figyelmet. (Taps jobb oldalról.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage