Nikolits István Tartalom Elõzõ Következõ

NIKOLITS ISTVÁN tárca nélküli miniszter: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselõ Úr! Röviden és tömören: nem manipulálja. A nemzetbiztonsági szolgálatoknak nagyon sok munkatársuk van, és amennyiben Hujber úr ezt el fogja mondani, hogy ki az, akkor meg tudjuk állapítani, hogy valóban a szolgálat munkatársa-e.

De magáról a történésrõl: április 23-án elhangzott azonnali kérdésben mindaz, amit ön itt elmondott. És sajnos azt kell mondanom a tisztelt Ház elõtt, hogy az az állítás, amit itt az elõbb, a parlament elõtt megismételt, hogy nem adta át a vizsgálat eredményeit és megállapítását mind a mai napig, képviselõ úr, nem igaz. Ön két levelet intézett hozzánk: 1996. január 9-én, egy általános tájékoztatást kérõt, valamint egy konkrét adatokat és feladatot adó levelet január 18-án. Mindkét levél tartalmát figyelembe véve, február 6- án önnek egy igen részletes választ küldtem.

Azóta számtalanszor volt ez köztünk vitatéma, szóban is elmondtam, és most itt megerõsítem a Ház elõtt: minden olyan információt átadtunk önnek, ami a vizsgálóbizottság feladatkörébe tartozhat. Ha ezen túlterjeszkedõ anyagokra tart igényt, forduljon a nemzetbiztonsági bizottsághoz, a bizottság el fogja dönteni - aminek ön is tagja egyébként -, el fogja dönteni, hogy ezeket az adatokat kiadja-e önnek, illetve a vizsgálóbizottságának.

És nagyon kérem, hogy tegyen pontot ennek az ügynek (Bekiabálás a jobb oldalról.) a végére, mi tisztességgel teljesítettük mindazt, amit ön a leveleiben kért. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage