Gyimóthy Géza Tartalom Elõzõ Következõ

GYIMÓTHY GÉZA (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! A reagálásból értem, hogy Demeter Ervin képviselõ úr által felhozott téma nagyon érdekli a kormánypárti képviselõket is, és azt hiszem, az egész társadalmat érdekli. Kérem, két perc nyilván nem ad lehetõséget arra, hogy mindazt a gondot, problémát elmondjuk, de önök, kormánypárti képviselõtöbbség, akik önök szocialistáknak nevezték magukat, és szocialista programmal jutottak be, szembesülni kell azzal, hogy azokat a rablókapitalistákat támogatják önök, akik a korábbi kedvezményezett körökhöz tartoztak. Mert valójában kinek volt lehetõsége arra, hogy mondjuk az orosz államadósság fejében, különbözõ üzleti kapcsolatok révén hatalmas, busás haszonhoz jusson. Kérem, ugyanazok a régi pandúrok, ugyanazok a kedvezményezett emberek, akik korábban az MSZMP párthatáskörû listája alapján jutottak pozicionális helyzeti elõnybe, ma, mondjuk az orosz államadósság ürügyén az olajmaffia és a különbözõ élelmiszerszállítások ürügyén jutottak újra extraprofithoz. Míg közben a középosztály valóban leszegényedett, addig a korábbi szocialista állampárti elit ma rablókapitalistaként nagyon jól él.

És kérem, amikor történelmi lehetõsége volt a magyar államnak, hazánknak arra, hogy az orosz államadósság ügyében, mondjuk a mezõgazdaság, élelmiszeripar fejlesztésével, például élelmiszerben is tudtunk volna exportálni, mert lehetett volna, igenis, ezeket a történelmi lehetõségeket elszalasztotta - én megkockáztatom -, sajnos, az elõzõ kormányok is.

A Független Kisgazdapárt nem értett egyet a rablóprivatizációval, ami az élelmiszeriparban történt, és ezért nem tudtuk kiaknázni azokat a lehetõségeket, mondjuk, amelyek az orosz államadósság ügyében is lehettek, és így, tudom, hogy összetett a felelõsség, nemcsak az önök kormánya, de bizony szembesülni kell rövidesen önöknek a választókkal, hogy a szocialista programból rablókapitalista, maffiózó program lett. Köszönöm szépen. (Bekiabálás, tiltakozás balról.Taps az ellenzék soraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage