Kovács Kálmán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KOVÁCS KÁLMÁN (KDNP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyûlés! Én szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy az iskolaszövetségek kérdéskörét azt nagyon nagy hiba összekeverni a kistelepülések megmentésével, mert az iskolaszövetségek az egészen másról szól, mint amit a Horn Gábor képviselõtársam ez alatt ért. Az része a kistelepülések leépítésének.

A másik dolog amit szeretnék mondani, hogy azért talán én azt hiszem, hogy az elõzõ kormány nemcsak szövegelt, hogy Horn Gábor szavait idézzem, a kistelepülésekrõl, a kistelepülésekért, hanem tett is valamint a kistelepülésekért, és én javaslom Horn Gábor képviselõtársamnak, hogy keressen meg egy 1000 fõ alatti kistelepülés polgármesterét, és neki mondja el azt, hogy mennyire jól jártak ezzel az új normatívával, és üljenek le ketten együtt és számolják ki. De arra is hajlandó vagyok, hogy szívesen leülök én Horn Gábor képviselõtársammal, és közösen kiszámoljuk, és akkor rá fog jönni arra, hogy mennyivel rosszabbul jártak a kistelepülések ezzel az 500 ezer forint megvonásával.

Tehát én annyit tudok mondani, hogy ezekben az új normatívákban, a mi véleményünk szerint, nagyon sok a propagandisztikus elem. Tehát még ennyit hadd tegyek hozzá. Talán javasolnám még egyszer, hogy számoljon utána Horn Gábor képviselõtársam, és tegye azt meg, hogy a kistelepülések polgármestereinek és polgárainak, valamint pedagógusainak ismertesse ezt az elméletét. Én nem hiszem, hogy nagy sikerre számíthat ezen a körön belül. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage