Kovács Kálmán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KOVÁCS KÁLMÁN (KDNP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyûlés! Én azt hiszem, hogy Horn Gábor képviselõtársam vagy nem értette meg, hogy mit mondtam, vagy szándékosan félremagyarázza azt, amit mondtam, ugyanis én nem az önkormányzatok lépését és konkrét gyakorlati iskolatársulásokat kifogásoltam, hiszen ebbe nincs is lehetõségünk beleszólni, és a KDNP mindenkor az önkormányzatiságot nagyon fontosnak tartja.

Azt viszont most is felelõsséggel hangsúlyozom, hogy szakmai abszurditás vagy szakmai hiba azt példaként felhozni, hogy például egy három településbõl álló iskolatársulásban az egyikben az óvodát mûködtetik, a másikban az alsó tagozatot, a harmadikban a felsõ tagozatot, aki ezt mondja, az szakmailag nincs tisztában azzal, hogy mit jelentenek ezek a körülmények. Mit jelent az, hogy például egy hároméves gyereket utaztatunk, vagy mit jelent az, hogy egy 14 éves gyereket utaztatunk. Tehát ezt szerettem volna hangsúlyozni, és ezért szeretném azt mondani, hogy nagyon fontos lenne, hogyha ezeket a társulásokat egyrészt az önkormányzatokra bíznánk rá, másrészt viszont semmiképpen sem tegyünk olyan kijelentéseket - és az SZDSZ-nek a kijelentéseit ezen a ponton is bírálnom kell -, hogy ezt mint egy jó példát próbálja beállítani képviselõtársam. Ez óriási hiba, és ezt neveztem én szakmai szörnyszülöttnek, nem is abszurditásnak, hanem szakmai szörnyszülöttnek neveztem, azt hiszem, hogy ezzel a véleményemmel nem egyedül vagyok, hanem a pedagógusok, akik a vidéki iskolában tanítanak, azok nagyon jól tudják, hogy milyen különbségek vannak az egyes életkorok vonatkozásában, és milyen különbségek vannak a települések nagyságában, távolságában, hadd ne mondjam tovább.

Tehát ez mindig a helyi körülményekhez igazodva kell hogy történjen. És ezek az önkormányzatoknak a feladata. Köszönöm szépen. (Bekiabálások.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage