Kövér László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KÖVÉR LÁSZLÓ, a Fidesz képviselõcsoportjának vezérszónoka: Elnök Úr! Szeretném megjegyezni, bár nagyon sajnálatosnak tartom, hogy ebben a nagyon fontos vitában ügyrendi összecsapással kell kezdeni a beszédemet, de nincs a Házszabálynak olyan pontja, amely az elnök úr szavait alátámasztaná. Másodsorban, a házbizottság idõkeretre vonatkozó ajánlásait szokásjogi alapon eddig a parlament kétség kívül betartotta. Azonban szeretném megjegyezni, hogy példának okáért a Nagy Imre emlékét megörökítõ törvényhez hasonló törvényjavaslatok beterjesztésének is volt egy szokásjogi normája, amely arról szólt, hogy csak olyan törvényjavaslatok, illetve határozati javaslatok kerülnek ennek a Háznak az asztalára, amelyben mind a 6 parlamenti párt megegyezik.

(9.00)

Sõt, mielõtt végleges szöveg hét - akkor még hat volt, amikor legutoljára ilyen javaslatot elfogadtunk -, sõt mielõtt ez a szöveg nyilvánosságra kerül, azelõtt egyeztetünk, pontosan azért, hogy elkerüljük azokat a kínos és ezekhez a történelmi eseményekhez, személyiségekhez nem méltó vitákat, amelyek sajnos tegnap óta ebben a Házban is zajlanak. Ezt a szokásjogi normát a Magyar Szocialista Párt néhány képviselõje felrúgta, dacára annak, hogy kifejezetten kértük levélben, nem a nyilvánosság elõtt, hanem tiszteletteljes kéréssel fordultunk hozzájuk írásban, hogy ezt ne tegyék, mert az ellenkezõ hatást érik el, mint amit állítólag deklaráltan céloznak ezzel a javaslattal.

Most ezek után azt gondolom, hogy nem szorítható be egy ilyen súlyú kérdésnek a megvitatása 10 percbe. Én nem voltam erre képes, az elnök úr megszakítja a felszólalásomat, ez, bár házszabályi alapját nem látom, de szíve joga, én ott fogom abbahagyni, ahol az elnök úr ezt megteszi, és ahogy mondta, a vita késõbbi folyamában a mondat közepén fogom folytatni, hogyha ez úgy szükséges. Köszönöm. (Közbeszólás az ellenzék padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage