Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Képviselõ Úr! Az ön indítványa, ha jól ítélem meg, akkor Házszabályellenes, hiszen elnapoltam, mégpedig olyan körülmények között napoltam el az alkotmány vitáját, amikor semmilyen jelzés nem érkezett, hogy bárki szeretne még hozzászólni. Én kérdezem a tisztelt Országgyûlést ezek után, hogy támogatja-e Balsai István ügyrendi észrevételét, illetve javaslatát, aki igen, kérem, kézfelemeléssel jelezze. Köszönöm szépen. A Ház Balsai István ügyrendi javaslatát elvetette.

Tisztelt Országgyûlés! Akkor engedjék meg, hogy rátérjünk a felsõoktatási törvény módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájának folytatására.

Az elõterjesztést T/2459. számon, a bizottságok ajánlásait pedig T/2459/4- 5. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Emlékeztetem önöket, hogy múlt heti ülésünkön csak az expozé és a bizottsági elõadók felszólalásai hangzottak el. Most az egyes képviselõcsoportok vezérszónokai fejtik ki álláspontjukat, a Házbizottság ülésén létrejött megállapodásnak megfelelõen, legfeljebb 10-10 perces idõtartamban. Megadom a szót elõször dr. Daróczy Zoltánnak, a Magyar Szocialista Párt képviselõcsoportja vezérszónokának, õt követi majd dr. Kávássy Sándor, a Független Kisgazdapárt képviselõcsoportjának vezérszónoka. Megadom a szót dr. Daróczy Zoltán képviselõ úrnak.

(A jegyzõi széket dr. Trombitás Zoltán foglalja el.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage