Kósa Lajos Tartalom Elõzõ Következõ

KÓSA LAJOS (Fidesz): Tisztelt Miniszter Úr! A válasza még nagyobb aggodalmat keltett bennem, mint amikor a kérdésemet feltettem.

Az elsõ ügyben. Ezek szerint akkor a Molt eddig úgy értékesítettük, hogy nem tudtuk pontosan, hogy mit adunk, és most, amikor már a Mol egyharmadát eladtuk a külföldnek, most kell felmérni igazából, hogy mi is az, amit eladunk, mert nem tudjuk pontosan, hogy mennyit ér. Hát azt gondolom, hogy ez meglehetõs tulajdonosi magatartásra vall, én azt gondolom, hogy ekkorát nem hibázhat. A Rotschild megbízása, hogyha ez az indoka a Rotschild megbízásának, képtelenség, olyan érv, amit ön nem adhat elõ komoly arccal.

A második kérdésem megnyugtató ezek szerint. Ezek szerint egy tulajdonosi érdekképviselettõl nem kérdezheti meg egy parlamenti képviselõ, hogy hát uraim, eltûnt 78 ezer tonna gázolaj, ez több, mint egymilliárd forint, hol van ez? Általában úgy érdekli az embereket. Hiszen gondolkozzunk arról, hogy a mostani szigorú, következetes takarékosság kapcsán, ezek szerint ön azt mondja, hogy én nem kérdezhetem meg, lehet, hogy valamikor megkérdezhettem volna, hogyha a köz vagyonából egymilliárd eltûnik, igaz, hogy ez a Molnál robbant ki, akkor ön természetesen közvetlen lépéseket nem szándékozik ebben az ügyben tenni, hát ez több, mint meglepõ! (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage