Keleti György Tartalom Elõzõ Következõ

KELETI GYÖRGY honvédelmi miniszter: Csupán egy mondat képviselõtársam. A SOFA egyezmény ratifikálása tavaly történt, mint ahogy az amerikai IFOR- tevékenység jóváhagyása is tavaly történt.

(14.10)

Ami a barcsi hidat illeti, bizonyára jól tájékozott képviselõ úr, azonban mégis szeretném arra emlékeztetni: A horvátok ígéretet tettek arra, hogy egy újabb mûszaki felülvizsgálatot hajtanak végre. Amennyiben ez a megismételt mûszaki felülvizsgálat - egy szeptemberi felújítási határidõre tesz a horvát fél részérõl javaslatot, akkor az látszik indokoltnak, hogy a horvát fél szeptember 6-tól mintegy 10-12 napig zárná le a hidat mindennemû forgalom elõl, és hoznák rendbe mindkét oldalt. Vagy egy második változat szerint: a híd félpályája kerülne mindig lezárásra. Ez esetben a hídnak a felújítása 15 napot venne igénybe.

Arra is szeretném emlékeztetni tisztelt képviselõtársamat, hogy az amerikai csapatok várható kivonása ezt követõen nagyobb intenzitással fog megtörténni, és ebbeni ismereteim szerint az amerikai fél az ön által említett kombinált megoldást akarja választani, vagyis vasúti és közúti változatot is igénybe vesz. Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage