Bogárdi Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

BOGÁRDI ZOLTÁN (MDF): Elnök úr, nem áll módomban elfogadni. Nem magam miatt, az érdekeltek miatt. (A kormánypártok padsoraiban moraj.)

Hogyha itt valamit akart volna csinálni a kormány, akkor két év alatt az 5%-nál egy kicsit távolabb juthatott volna. 5%-át sikerült eddig kiadni a földeknek. Miniszter úr, itt folyamatos törvénysértés történt. Szeretném felhívni a figyelmét a 9. §-ra, mégpedig a 9/A § (2) bekezdésére, ami azt mondja "hogyha nem mûködik a földkiadó bizottság, akkor 15 napon belül össze kell hívni a tulajdonosok közgyûlését és újat kell választani". És ezért az FM-hivatal felelõs. Ezt önök bejelentés esetén is elmulasztották folyamatosan. Az, hogy ez a jelentés sem vesz tudomást arról, hogy a törvény mit szabályoz, ez egyenesen tragikus.

Szeretném az utolsó elõtti bekezdést fölolvasni: "...ezt követõen a megszûnésrõl nyilatkozó földkiadó bizottságok közül, megyénként 5-5 esetben megkezdõdik a közgyûlés összehívása". Én azt hiszem, a minisztérium nem törvényalkotó, végrehajtó a minisztérium. Végre kéne hajtani a törvényt.

És még egy kérdés, ez már szinte tréfa: A megszûnt földkiadó bizottság milyen módon jelenti, hogy megszûnt? Köszönöm. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage