Sándorffy Ottó Tartalom Elõzõ Következõ

SÁNDORFFY OTTÓ (FKGP): Nem! Tisztelt miniszter úr, a konkrét kérdésekre nem tetszett választ adni. De hogyha már fel kell olvasni: ezzel szemben mit ír le, mit képvisel a Magyar Köztársaság mentálhigiéniai kormánybiztosa, dr. Veér András?

(15.20)

Idézem: "Talán inkább jó volna az õszintébb felvilágosító munka, ahol a lágydrogok veszélytelenségére is fel kellene hívni figyelmet. Ezt pár év után követhetné a legalizáltabb kereskedelem, a minden igényt kielégítõ drogtörvény és a lágydrogok sokkal lágyabb kezelése. Állami ellenõrzéssel garantált minõséggel ellenõrzött árusítása." Kérem szépen, ezután lehet szerecsent mosdatni, de azt hiszem, nem lesz tiszta.

Engedje meg miniszter úr, hogy Bill Clintonnak egy idézetét olvassam még föl. "Ez a stratégia fiataljainknak azt üzeni, hogy a kábítószer-fogyasztás nemcsak törvényellenes, hanem ostobaság, veszélyes, valószínûleg megsebez, és talán meg is öl. A legalizálása egyfajta katasztrófát jelentene." Én egyértelmûen ellenzem és ellenezni fogom jelenleg illegális drogok legalizálását. Köszönöm tisztelettel, hogy meghallgattak. (Taps az ellenzék padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage