Dávid Ibolya Tartalom Elõzõ Következõ

DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselõtársaim! A két percben én is arra szeretnék reagálni, amit Szigethy képviselõ úr elmondott, hogy az ellenzéki pártok húzzák az idõt.

(16.00)

Próbáltam a félórás vagy húszperces felszólalásom egy részét arra szánni, hogy nem idõhúzásról van szó, és aki az alkotmányozásban nem érzi azt, hogy az alkotmányozás általános vitarésze, a koncepciórésze a legfontosabb része az egész alkotmányozásunknak, hanem azt a mûhelymunkát tényként kívánja a Ház elé tárni, egy viszonylag rövid tárgyalási idõvel, az annak a felelõsségét nem érzi át, hogy milyen felelõsség hárul egy képviselõre egy új alkotmány elfogadásakor. Ritkán adatik meg egy ciklusban ülõ képviselõnek, hogy alkotmányozásban részt vegyen, ezt a munkát felelõsségteljesen kellene végezni.

Én tegnap közelharcot vívtam néhány anyag beszerzéséért, képviselõként alig tudom megszerezni azokat az anyagokat, amelyek egyébként a bizottságnak, vagy az elõkészítésben részt vevõ apparátusbeli dolgozóknak a rendelkezésére áll, ezt mi képviselõk nem kaptuk meg.

Éppen ezért nagyon szeretném, hogyha ezeknek a vitája nem azzal záródna, hogy mi az idõt húzzuk, mi az érdemi munkához szükséges feltételeket kértük meg. Az észrevételem egyik része ez lett volna.

A másik. Nagyon sajnálom, hogy lehetõsége lett volna az országgyûlési képviselõknek arra, hogy Lezsák Sándor felszólalása után, akár Bauer Tamás, akár Szigethy képviselõ úr megtették volna kétperces észrevételüket, de azt, hogy Lezsák Sándor képviselõ úr elõadása gyászos volt - ne haragudjon képviselõ úr -, ezt nem tudom elfogadni. Örültem volna, ha mindezt kétpercesekben tették volna meg a képviselõ úr személyével kapcsolatban. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage