Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót. Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! A Független Kisgazdapárt országgyûlési képviselõcsoportja helytállónak tartja a Fidesz gazdasági értékelését, de legyen szabad kiegészítenem azt azzal a ténnyel, hogy sajnálatos módon ez a kormány nem akarja tudomásul venni, hogy mindaddig, amíg érezhetõ gazdasági növekedést az élet minden területén el nem tud érni, addig ennek a társadalomnak a mélyrepülése még tovább tart, hiszen azok a szembeötlõ kormányzati intézkedések, amelyek az infláció tudatos gerjesztésébõl fakadnak, nem intézhetõk el olyan félmondattal, mint ahogy azt a miniszterelnök úr tette, hogy 94 százalékos áremelésre szükség volt a villamos-energia, illetve a gázipar területén, hiszen ezzel szemben áll az a kisgazda álláspont, hogy miért kellett idegeneknek odaadni a mi villamosenergia-iparunkat és gáziparunkat, akkor nyilvánvalóan nem lett volna szükség ilyen nagyarányú áremelésre.

De legyen szabad arra is rámutatnom, hogy az életnek nincs olyan területe, ahol ne lenne érzékelhetõ a felelõtlen kormányzati magatartás. Ilyen például a mezõgazdaság területén most észlelhetõ eperbehozatal akkor, amikor Magyarországon a belföldi termelést illetõen egy igen jó eperidõszakról számolhatunk be, akkor hozzák be azt az olcsó román epret, amely többek között a tömeges ételmérgezést okozta.

Én úgy gondolom, hogy látni kell, hogy addig, amíg a kormány nem határozza el magát a magyar érdekek megvédésére, addig a gazdasági folyamatokból javítani nem lehet, ezt kérjük számon, és köszönöm elnök úr türelmét. (Taps az ellenzék részérõl.)

(16.00)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage