Kávássy Sándor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KÁVÁSSY SÁNDOR (FKGP): Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Országgyûlés! Államtitkár úr, ön úgy tünteti fel a dolgokat, mintha az egyházi iskolák vonatkozásában és az egyházakkal kapcsolatosan minden rendben lenne. Én itt tartom a kezemben a történelmi egyházak 1996. május 21-én kelt iratát, amit a mûvelõdési és közoktatási miniszterhez írtak. Ez egészen másról szól. Engedjék meg, hogy ebbõl csak néhány mondatot olvashassak fel.

Idézem: "Sajnálattal kell megállapítanunk, hogy többszöri kérésünk ellenére sem az 1995. évi, sem az 1996. évi költségvetési törvényben az MKM fejezetében nem található meg a miniszter által megkötött közoktatási megállapodások kiegészítõ támogatására vonatkozó fedezet." Majd a továbbiakban: "Ez a szerzõdésszegés intézményeink teljes ellehetetlenedését eredményezi." Néhány sorral lejjebb: "Mint arra már a korábbiakban rámutattunk, például a február 20-án megtartott megbeszélésen, ahol az MKM-et Báthori Zoltán helyettes államtitkár úr képviselte, az 1996. évi új normatíva az általunk fenntartott intézmények jelentõs részét hátrányosan érintette, mivel a jogcím-összevonások következtében a támogatás összege nem nõtt, hanem csökkent."

Nem folytatom tovább az idézgetést, de hát azért csak errõl is szó van, mert lehet svindlizni a költségvetésben is, ha a törvény szövege úgy fogalmaztatik meg, hogy adható. A magyar jogalkotásban ez nem stiláris kérdés, én úgy hiszem ezt valamennyien tudjuk. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalról.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage