Héthy Lajos Tartalom Elõzõ Következõ

DR. HÉTHY LAJOS, munkaügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Ház! Képviselõ Úr! A napirend elõtti hozzászólás úgy hangzott el, hogy "Új teóriák a Munkaügyi Minisztériumban". Hogyha teória alatt világos koncepciókat, elgondolásokat értünk, akkor ez tulajdonképpen elismerés is lehet számunkra, hiszen egyebek közt az ifjúsági munkanélküliség kezelésében nagyon is világos elgondolásokkal rendelkezünk.

Itt arról van szó, hogy a korábbi munkanélküli-segélyezési rendszer a fiatalokon nem segített, ahhoz, hogy munkát találjanak, a munkaadók azt kívánták meg, hogy gyakorlatot szerezzenek, és lényegében az új rendszer ennek a gyakorlatnak a megszerzéséhez segíti a fiatalokat, egyébként nem kevesebb, hanem több ráfordítással, mint eddig, és a munkaügyi apparátus nagy erõfeszítéseket tesz, hogy az új rendszer sikeresen induljon, és azt hiszem, hogy ma még nagyon korai lenne a vészharangot kongatni fölötte.

Megtiszteltetés tulajdonképpen számunkra, hogy képviselõ úr napirend elõtti felszólalásban foglalkozik ezzel az üggyel, hiszen úgy tekinti a Munkaügyi Minisztérium új teóriáit - idézõjelben mondom -, mint rendkívüli, országos jelentõségû, halasztást nem tûrõ ügyeket. Mi ezt illõ szerénységgel egy kicsit túlzásnak tartjuk, de hát a képviselõ úr lelke rajta. Egyébként nagyra értékeltük volna, hogyha a képviselõ úr a napirend elõtti címében is megjeleníti, hogy konkrétan mirõl is kívánna beszélni. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage