Kiss József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KISS JÓZSEF, a szociális bizottság elõadója: Tisztelt Elnök Asszony, tisztelt Képviselõtársaim! A szociális bizottság június 5-ei ülésén tárgyalta meg az egyes köztartozások behajtásával összefüggõ törvények módosításáról szóló T/2596-os elõterjesztést, és általános vitára alkalmasnak találta.

A bizottság érdemi és hosszas vita nélkül, teljes egyetértésben, egyhangú szavazással foglalt úgy állást, hogy ez a törvényjavaslat, illetve az ebben szereplõ öt törvény szükséges módosítása feltétlenül szükséges, de talán nem elégséges feltétele annak, hogy a társadalombiztosítási alapok be tudják az idei évben hajtani azt az 54 milliárd forintot, ami az alapok egyensúlyához szükséges.

Kérem képviselõtársaimat, hogy megvitatás után ezt a törvényjavaslatot támogassák és segítsék abban, hogy ebben a félévben még befejezõdjön a törvényjavaslatnak a vitája, mert akkor van lehetõség arra, hogy a társadalombiztosítási alapok behajtási tevékenységébõl be is folyik a költségvetésükben betervezett összeg vagy ahhoz legalább hasonló összeg. Köszönöm figyelmüket. (Taps a kormányzó pártok soraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage