Varga László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. VARGA LÁSZLÓ (KDNP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszterelnök Úr! A miniszterelnök úr közéleti megnyilatkozásai sajátosan egyéniek, ami önmagában nem volna hiba, hanem inkább az, hogy a közel álló, sõt, pár lépésre álló munkatársait is meglepi. Ugyanúgy a koalíciós partnerét is meglepi, akirõl - a Szabad Demokraták Szövetségérõl - meg kell állapítanom, hogy nagyon jó gazdálkodók, hiszen 19 százalékos befektetéssel közel 50 százalékot kaptak a hatalomból. (Közbeszólás a KDNP soraiból.)

(13.40)

Ami pedig a kérdésemet és a miniszterelnök úr sajátos megnyilatkozásait illeti, nem az ötletek és nem a gondolatok és szándékok ellen van kifogásom, hanem nem látjuk a további lépéseket. Ez történt, amikor a miniszterelnök úr azt mondta, hogy 1996-ban reális az, hogy a NATO tagjai legyünk. És amikor ezt megkérdeztem és a külügyminiszter úr válaszolt, õ azt mondta, nagyon lojálisan, hogy a miniszterelnök úr a reális kifejezése nem irreális. Hát természetesen kiderült, hogy a külügyminiszter úr is ebben a tekintetben irreális volt.

Tehát az én kívánságom, pontosabban igényem az lenne, hogy a miniszter úr ezeknél a kijelentéseknél, ez ne egy végállomás, hanem egy kezdõállomás, egy elindulás legyen, és kapjunk tájékoztatást fokozatosan az eredményekrõl. Mert mi volt a vagyonadóval? Mi lett a már valamilyen formában elõrehaladt nyomozóhivatal, most a halálbüntetés megszüntetésérõl volt szó, és mindezekrõl, amelyek megnyugtatják vagy inkább izgatják a közvéleményt - és ezt nagyon ügyesen csinálja miniszterelnök úr -, csak mi nem tudunk a további lépésekrõl. Ezért kérdezem tisztelettel, hogy mi történt a miniszterelnök úr által kijelentett egyik falusi fórumon, hogy a feketegazdaság ügyeiben kapott 6-8 vagy 9 be- vagy feljelentést zsebre vágta. Szeretném kérdezni, mi történt ezekkel, hova kerültek, és mi a helyzet jelenleg ezekben az ügyekben? Kérem a miniszterelnök úr válaszát. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage