Selmeczi Gabriella Tartalom Elõzõ Következõ

SELMECZI GABRIELLA (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Miniszterelnök Úr! Ön az utóbbi fél évben két ígéretet tett, amely az egészségügyet érinti. Egyiket sem sikerült betartani.

A fogászati ellátás szétzilálása után ön meglepõ módon a következõket nyilatkozta: egy egész ország nem lehet fogatlan azért, mert az emberek nem tudják megfizetni a fogászati kezelést. E bejelentést követõen "Ismét ingyenes lesz a fogászat szalagcímmel" ringatták illúzióba a naiv embereket és persze a fogorvosokat. Ezek után a közlönyben olvashattuk, hogy mennyibe fog kerülni egy ingyenes tömés.

A másik ígéret úgy hangzott - amirõl írásos megállapodás is született -, hogy az egészségügyi dolgozók 24-26 százalékos béremelést kapnak az idén. Ezzel szemben az egészségügyi dolgozók többségének béremelése messze alulmaradt az ígéretnek. Én az év elején többször fejeztem ki kétségemet itt a parlamentben - többek között a népjóléti miniszter úrtól és az államtitkár úrtól is kérdeztem -, hogy lesz-e béremelés, a beígért mértékû béremelés az egészségügyben. Mindig megnyugtató választ kaptam, ezzel szemben a tények mást mondanak.

(14.30)

Tisztelt Miniszterelnök Úr! Kérdésem, hogy osztja-e az egykori miniszterelnök Grósz Károly álláspontját, mely szerint egy miniszterelnök szavát nem lehet amolyan úri becsületszónak tartani, tekinteni, amelyet minden körülmények között be kell tartani. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage