Czoma Kálmán Tartalom Elõzõ Következõ

CZOMA KÁLMÁN (FKGP): Köszönöm, elnök asszony, a szót. Tisztelt Országgyûlés! Tisztelt Miniszter Úr! Május 8-án fogadóórát tartottam Kerkateskándon. (Zúgás a kormánypárt padsoraiban.) Panaszosaim az évek óta tartó problémájukat mondták el. De nemcsak a saját, hanem Letenye-Rédics között négy település súlyos, már-már elviselhetetlennek tûnõ gondját. Ezen az útszakaszon hatszáz kamion közlekedik naponta Szlovénia felé, vagy Szlovéniából befelé az ország különbözõ részeibe. Vagy éppen egy másik szomszédos országba, és ezenkívül nagy a személygépkocsi forgalom is ezen az úton. Ez az útszakasz ilyen nehéz terhelésre, forgalomra alkalmatlan.

Panaszosaim elmondták, szinte életveszélyes a gyalogos, kerékpáros vagy más lassú jármûvel való közlekedés. A személygépkocsik hosszú kilométereken keresztül kísérik a kamionsorokat, mert a kanyargós úton nem lehet elõzni. A mezõgazdasági munka végzésére ,a termõföldekre való kijutás komoly életveszéllyel jár. Új út építésére lenne sürgõsen szükség, amelyet az érintett települések lakói régóta sürgetnek. Kérésük ez idáig sajnos süket fülekre talált. A lakosság már annyira elszánt, hogy komolyan fontolgatja egy esetleges gokarttal való tiltakozást az áldatlan állapot miatt. Azt hiszem, az ilyen megmozdulások komoly károkat okoznának az egész országnak, megbénítanák Szlovénia, Olaszország felé a közlekedést, károsan befolyásolnák a gazdasági kapcsolatokat.

Kérdezem miniszter urat: milyen megoldást lát az áldatlan állapot megszüntetésére? Várom miniszter úr válaszát. (Taps a Független Kisgazdapárt padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage