Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Múlt heti ülésünkön több elõterjesztés általános vitáját lezártuk, de a részletes vitára bocsátásra nem került sor. Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a magyar közlekedéspolitika és a megvalósításához szükséges legfontosabb feladatokról szóló országgyûlési határozati javaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 239 igen szavazattal, 20 nem szavazattal és 3 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslatot részletes vitára bocsátotta.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a Magyar Köztársaság Alkotmányának szabályozási elveirõl szóló országgyûlési határozati javaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. Kristyánné Aknai Erzsébet képviselõ asszony kézfelemeléssel jelzi, hogy nem mûködik a gépe.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 205 igen szavazattal, 47 nem szavazattal és 15 tartózkodással az országgyûlési határozati javaslatot részletes vitára bocsátotta.

Milyen ügyben parancsol? Nem mûködik a gépe. Szabad a nevét? Kristyánné Aknai Erzsébet. Kristyánné képviselõ asszonynak nem mûködik a gépe. Kérem megjavítani!

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy Nagy Imre mártírhalált halt magyar miniszterelnök emlékének törvénybe iktatásáról szóló törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 162 igen szavazattal, 68 nem szavazattal és 55 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

(17.00)

Tisztelt Országgyûlés! A kormány sürgõs tárgyalást kérve benyújtotta az 1996. év hátralévõ részében a két- és többoldalú megállapodások alapján tervezett országgyûlési hozzájárulást igénylõ csapatmozgásokról szóló országgyûlési határozati javaslatát. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a sürgõs tárgyalásbavétellel? Kérem szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 284 igen szavazattal, 2 nem szavazattal és 5 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslat sürgõs tárgyalását elfogadta. (Moraj a teremben.) Tisztelt Országgyûlés! A Mezõgazdasági Bizottság K. Csontos Miklós képviselõtársunk T/2504. számon benyújtott, "A legelõtársulatokról" szóló önálló indítványának tárgysorozatba vételét elutasította. A frakció a Házszabály 98. paragrafusának 5. bekezdése alapján kérte, hogy a tárgysorozatba-vételrõl az Országgyûlés határozzon! Megkérdezem az elõterjesztõt, kívánja-e álláspontját 5 perces idõtartamban kifejteni? Igen. Megadom a szót K. Csontos Miklós képviselõ úrnak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage