Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Megkérdezem az elõterjesztõt, két perc idõtartamban kíván-e válaszolni az elhangzottakra? Nem kíván. Tisztelt Országgyûlés, a határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy tárgysorozatba veszi-e dr. K. Csontos Miklós képviselõtársunknak "A legelõtársulatokról" szóló T/2504. sz. önálló indítványát? Kérem szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 107 igen szavazattal, 134 nem szavazattal és 73 tartózkodással az elõterjesztést nem vette tárgysorozatába.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Magyar Köztársaság Országgyûlésének Házszabályáról szóló 46/1994. (IX. 30.) országgyûlési határozat módosítását kezdeményezõ országgyûlési határozati javaslat elfogadásáról szóló országgyûlési határozati javaslat általános vitája, és a határozathozatal. Az önálló indítványt H/2615. számon, az Alkotmányügyi Bizottság ajánlását pedig H/2615/1. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Megadom a szót Szekeres Imre képviselõ úrnak, a napirendi pont elõadójának. Nem kíván szólni. Megkérdezem a kormány jelenlevõ képviselõit, kíván-e valaki közülük felszólalni. Nem kíván felszólalni.

(17.10)

Írásban nem jelentkezett senki, megkérdezem képviselõtársaimat, kíván-e valaki felszólalni. Nem kíván.

Tisztelt Országgyûlés! Az általános vitát lezárom. Mivel az elõterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, részletes vitára nem került sor, az országgyûlési határozati javaslat elfogadásáról kell döntenünk. Kérdezem, van-e ezzel kapcsolatban bárkinek észrevétele? Nincs észrevétel.

Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatal következik. Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy az alkotmány 24. paragrafusának (5) bekezdése értelmében az új alkotmány elõkészítésének részletes szabályairól szóló országgyûlési határozat elfogadásához a megválasztott országgyûlési képviselõk négyötödének, azaz 309 képviselõnek igen szavazata szükséges. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság Országgyûlésének Házszabályáról szóló, 46/1994.(IX.30.) országgyûlési határozat módosítását kezdeményezõ országgyûlési határozati javaslat elfogadásáról szóló országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak. (Szavazás.) (Morajlás a teremben, közbeszólások az MSZP soraiból.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 302 igen szavazattal, 8 nem szavazattal, 2 tartózkodással az országgyûlési határozati javaslatot nem fogadta el.

Tisztelt Országgyûlés! Bejelentem, hogy a szavazatszedõ bizottság befejezte tevékenységét. Felkérem Sasvári Szilárd jegyzõ képviselõtársamat, ismertesse a Legfelsõ Bíróság elnökének személyére leadott szavazatok összeszámlálásának eredményét.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage