Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Nem szavazat. Akkor helyesbítem az eredményt, az Országgyûlés a módosító javaslatot 105 igen szavazattal, 183 nem szavazattal és 9 tartózkodással nem fogadta el. A 15. pontban Gyimóthy Géza a 8. § elsõ bekezdése felvezetõ szövegrészének módosítását javasolja, amely a vadászterület fogalmát határozza meg. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. Tisztelt Országgyûlés, elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem szavazzanak!

(Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 64 igen szavazattal, 218 nem szavazattal és 21 tartózkodással nem fogadta el. A 26. pontban Balsay István a 8. § kiegészítésével azt kezdeményezi, hogy különleges esetben 300 hektáron önálló vadászterület létesülhessen. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. Tisztelt Országgyûlés, elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem szavazzanak!

(Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 72 igen szavazattal, 211 nem szavazattal és 20 tartózkodással nem fogadta el. Az ajánlás 30. és 31. pontjai alternatív megoldást kínálnak, a 9. § (1) bekezdésének módosítására. Mayer Antal, Mészáros Béla és képviselõtársai szerint a vad uratlan dolog. Gyimóthy Géza indítványa szerint: uratlan jószág. Elõször Mayer Antal, Mészáros Béla és képviselõtársai javaslatát teszem fel szavazásra, az ajánlás 30. pontja szerint. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. Tisztelt Országgyûlés, elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem szavazzanak!

(Szavazás.)

(18.30)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 83 igen szavazattal, 212 nem szavazattal és 11 tartózkodással nem fogadta el.

Most Gyimóthy Géza javaslatát teszem fel szavazásra az ajánlás 31. pontja szerint. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja.

Tisztelt Országgyûlés! Elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak!

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 76 igen szavazattal, 217 nem szavazattal és 10 tartózkodással nem fogadta el.

A 37. pontban Balsay István a 9. § (5) kiegészítését javasolja. Lényege: egyes nagyvadak elejtésének minõsül az elsõ halálos lövés leadása, kivéve a vadászt kísérõ vadásztató által leadott kegyelemlövést. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja.

Tisztelt Országgyûlés! Elfogadja-e a módosító javaslatot?

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 80 igen szavazattal, 204 nem szavazattal és 13 tartózkodással nem fogadta el.

A 44. pontban Mayer Antal, Mészáros Béla és képviselõtársai a törvényjavaslat 10. §-át új bekezdéssel egészítik ki a következõk szerint: "a vadászatra jogosult az õt megilletõ vadászati jogot kizárólag akkor gyakorolhatja, ha vadászati biztosítékot nyújt". A javaslatot egyik bizottság sem támogatja.

Tisztelt Országgyûlés! Elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak!

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 93 igen szavazattal, 191 nem szavazattal és 13 tartózkodással nem fogadta el.

Az 56. pontban K. Csontos Miklós a 14. § (4) bekezdése b) pontjának szövegpontosítását kezdeményezi. Nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását, de a képviselõcsoport kérte a szavazást. A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak!

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 84 igen szavazattal, 211 nem szavazattal és 7 tartózkodással nem fogadta el.

A 73. és 75. pontban Mayer Antal, Mészáros Béla és képviselõtársai a 17. § (2)-(3) bekezdésének módosítását kezdeményezi. Lényege: a haszonbérleti díj mértékét a szerzõdõ felek az állami tulajdonú vadászterület esetében nyilvános pályázat alapján, árveréssel állapítják meg és ez határozott vagy határozatlan idõre történhet. A mezõgazdasági bizottság nem támogatja.

Tisztelt Országgyûlés! Elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak!

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 123 igen szavazattal, 173 nem szavazattal és 8 tartózkodással nem fogadta el.

A 90. pontban Mayer Antal, Mészáros Béla és képviselõtársai a 12. § (2) bekezdés j) pontjának módosítását kezdeményezik a következõk szerint: "a vadászterület határának megállapítása során a védett természeti területek lehetõség szerint önálló vadászterületet képezzenek". A környezetvédelmi bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja.

Tisztelt Országgyûlés! Elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak!

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 129 igen szavazattal, 162 nem szavazattal és 14 tartózkodással nem fogadta el.

A 91. pontban Mayer Antal, Mészáros Béla és képviselõtársai a 19. § (2) bekezdésének k) pontja módosítását kezdeményezik a következõk szerint: a vadászterület határának megállapítása során a vadgazdálkodási területnél kisebb védett természeti területek lehetõleg egy vadászterületre essenek. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja.

Tisztelt Országgyûlés! Elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak!

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 120 igen szavazattal, 172 nem szavazattal és 12 tartózkodással nem fogadta el.

A 117. pontban Mayer Antal, Mészáros Béla és képviselõtársai a 27. § (4) bekezdésének elhagyását kezdeményezik: "az alaprendelkezés a hatósági vadászat során elejtett vad sorsát rendezi". A javaslatot egyik bizottság sem támogatja.

Tisztelt Országgyûlés! Elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak!

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 96 igen szavazattal, 199 nem szavazattal és 11 tartózkodással nem fogadta el.

A 124. pontban Mayer Antal, Mészáros Béla és képviselõtársai 28. § (2) bekezdésének módosítását javasolják. Lényege: "a vad védelme érdekében tilos a vad élõhelyét, így különösen a búvóhelyét, a táplálkozási helyét, valamint a szaporodási helyét és költési helyét zavarni". A javaslatot egyik bizottság sem támogatja.

Tisztelt Országgyûlés! Elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak!

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 124 igen szavazattal, 165 nem szavazattal és 14 tartózkodással nem fogadta el.

A 147. pontban Mayer Antal, Mészáros Béla és képviselõtársai azt kezdeményezik, hogy magyarországi állatföldrajzi környezetben nem honos állatfajt vadászati céllal tilos telepíteni. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja.

Tisztelt Országgyûlés! Elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak!

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 91 igen szavazattal, 169 nem szavazattal és 40 tartózkodással nem fogadta el.

A 155. pontban Karakas János és képviselõtársai a 40. § szövegpontosítását kezdeményezik. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja.

Tisztelt Országgyûlés! Elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak!

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 29 igen szavazattal, 244 nem szavazattal és 27 tartózkodással nem fogadta el.

A 166. pontban Mayer Antal, Mészáros Béla és képviselõtársai a 45. § (1) bekezdését új ponttal kívánják kiegészíteni. Lényege: a vadgazdálkodási ütemterv tartalmazza a környezeti hatásvizsgálatot is. A környezetvédelmi bizottság támogatja, a mezõgazdasági bizottság nem támogatja.

Tisztelt Országgyûlés! Elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak!

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 126 igen szavazattal, 157 nem szavazattal és 16 tartózkodással nem fogadta el.

(Az elnöki széket dr. Gál Zoltán, az Országgyûlés elnöke foglalja el.)

A 171. pontban Kiss Róbert a 47. § (2) bekezdése d) pontjának kiegészítését indítványozza. Ennek megfelelõen az éves vadgazdálkodási terv, a vadászati terhelést is tartalmazza. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És az Országgyûlés? Kérem, szavazzanak!

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 71 igen, 179 ellenszavazat és 49 tartózkodás mellett nem fogadta el.

(18.40)

A 174. pontban Mayer Antal Mészáros Béla és képviselõtársai a 48. §-t új bekezdéssel kívánják kiegészíteni. Lényege: Az adattár az országos környezetvédelmi információs rendszer önálló része. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És az Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 102 igen, 179 ellenszavazat és 21 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Megadom a szót Mészáros Béla képviselõ úrnak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage