Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönjük, képviselõ úr! (Általános derültség, taps.) A 177. pontban Mayer Antal, Mészáros Béla és képviselõtársai a törvényjavaslat 50. § címe helyébe újat javasol a következõk szerint: "A vadgazdálkodási munkák szakirányítása". A javaslatot a mezõgazdasági bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 101 igen, 185 nem és 15 tartózkodás mellett nem fogadta el.

A 238., 239. és 247. pontban Hankó Faragó Miklós és Kiss Róbert a 64. § (1) bekezdése d) pontjának, a 65. § (1) bekezdése a) pontjának, illetõleg a 66. § (2) bekezdésének módosítását javasolják. Mindhárom indítvány a vadászíj engedélyezésével, használatával kapcsolatos rendelkezéseket módosítja. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a Tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 53 igen, 239 ellenszavazat és 12 tartózkodás mellett nem fogadta el.

A 257. és 259. pontok alternatív megoldást tartalmaznak a 68. §. (1) bekezdése d) pontjának módosítására. Kiss Róbert javaslata szerint a vaddisznóra történõ vadászat esetén a sörétes lõszer tiltott vadászati eszköznek minõsüljön. Pozsgai Balázs és Hajdú László a sörétes töltény szókapcsolatot alkalmazza. Elõször Kiss Róbert javaslatát teszem fel

szavazásra az ajánlás 257. pontja szerint. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 58 igen, 235 ellenszavazat és 6 tartózkodás mellett nem fogadta el. Most Pozsgai Balázs és Hajdú László javaslatát teszem fel szavazásra az ajánlás (Az elnök szünetet tart a figyelemfelkeltés érdekében.) 259. pontja szerint. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 81 igen, 209 ellenszavazat és 12 tartózkodás mellett nem fogadta el.

A 261. pontban Izsó Mihály a törvényjavaslat 68. §-a (1) bekezdés f) pontjának elhagyását javasolja. A törvényjavaslat szövege szerint a mérgezett hegyû és robbanó fejû nyílvesszõ is tiltott vadászati eszköznek minõsül. (Általános derültség.) Nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását, de a képviselõcsoport kérte a szavazást. Elfogadja-e a tisztelt Országgyûlés a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 75 igen, 213 ellenszavazat és 16 tartózkodás mellett nem fogadta el.

A 265.pontban Izsó Mihály, valamint Hankó Faragó Miklós és Kiss Róbert a 68. § (1) bekezdés h) pontjának elhagyását javasolják. Az alaprendelkezés tiltott vadászati eszköznek minõsíti a törvény elõírásainak meg nem felelõ vadászíjat, illetõleg nyílvesszõt. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 73 igen, 214 ellenszavazat és 13 tartózkodás mellett nem fogadta el.

A 295. pontban Karakas János és képviselõtársai a 77. § szövegpontosítását kezdeményezik. A mezõgazdasági bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 56 igen, 213 ellenszavazat és 30 tartózkodás mellett nem fogadta el.

A 323. pontban Mayer Antal, Mészáros Béla és képviselõtársai a 82. § (1) bekezdése módosítását javasolják. Eszerint: "A jogosult a vadállomány õrzésével, védelmével kapcsolatos feladatok ellátásához való hozzájárulásként vadászati hatóság határozata alapján vadállomány- és élõhely fenntartási járulékot köteles fizetni." A javaslatot a bizottságok nem támogatják. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 94 igen, 198 ellenszavazat és 11 tartózkodás mellett nem fogadta el.

A 332. pontban Pozsgai Balázs és Hajdú László, valamint Mayer Antal, Mészáros Béla és képviselõtársai a 83. § (1) bekezdését új ponttal kívánják kiegészíteni. Eszerint: "A vadgazdálkodási bírságot köteles fizetni a jogosult akkor, ha nem tesz eleget a vadállomány kártétele megelõzésével kapcsolatos kötelezettségének." A mezõgazdasági bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 125 igen, 169 ellenszavazat és 10 tartózkodás mellett nem fogadta el.

341. és 342. pontokban Balsay István a 84. § (2) és (3) bekezdése módosítását javasolják, amelyek a vadvédelmi bírság mértékét határozzák meg. A javaslatot a bizottságok nem támogatják. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 43 igen, 219 ellenszavazat és 42 tartózkodás mellett nem fogadta el.

A 344. pontban Mayer Antal, Mészáros Béla és képviselõtársai a 85. §-t új bekezdéssel egészítik ki. Ez a rendelkezés a jogerõs határozattal kivetett bírság és kártérítés megfizetésének egyik formájáról rendelkezik. A mezõgazdasági bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 104 igen, 186 ellenszavazat és 13 tartózkodás mellett nem fogadta el.

(18.50)

A 348. pontban Mayer Antal, Mészáros Béla és képviselõtársai 86. §-át új bekezdéssel egészítik ki. Lényege: a vadászati hatóság feladatokat ellátó személy mûködési területén nem vadászhat. A mezõgazdasági bizottság nem támogatja. És a tisztelt országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 133 igen, 152 ellenszavazattal és 16 tartózkodás mellett nem fogadta el.

A 367. pontban Pozsgai Balázs és Hajdú László, valamint Mayer Antal, Mészáros Béla és képviselõtársai a 98. § (3) bekezdése módosítását javasolják. Lényege: amennyiben az érintett tulajdonosok a vadászati hatóság által a vadászterület kialakítására tett javaslat módosítását kezdeményezi, errõl 1991. január 1-jéig kell határozni. A mezõgazdasági bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 113 igen, 175 ellenszavazat és 14 tartózkodás mellett nem fogadta el.

A 369. pontban Pozsgai Balázs és Hajdú László, valamint Mayer Antal, Mészáros Béla és képviselõtársai a 99. § (3) bekezdése elhagyását javasolják. Az alaprendelkezés az elõhaszonbérletre vonatkozó szabály alkalmazásáról szól. A mezõgazdasági bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 106 igen, 186 ellenszavazat és 10 tartózkodás mellett nem fogadta el.

A 374. pontban Mayer Antal, Mészáros Béla és képviselõtársai a 100. § (2) bekezdése tartalmi és szerkezeti módosítását javasolják. A javaslat kormány- felhatalmazásokat tartalmaz. A mezõgazdasági bizottság nem támogatja.És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 82 igen, 202 ellenszavazat és 16 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Tisztelt Országgyûlés! Határozathozatalunk végére értünk.Megkérdezem, hogy van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyrõl kellett volna, de nem szavazott az Országgyûlés? Ilyen nincs.

Tisztelt Országgyûlés! A zárószavazásra várhatóan a jövõ heti ülésünkön kerül sor. Most viszont sor kerül az erdõrõl és az erdõ védelmérõl szóló törvényjavaslat módosító javaslatainak határozathozatalára.

Miniszter úr kíván szólni. Megadom a szót Lakos László miniszter úrnak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage