Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Írásban senki nem jelezte hozzászólási szándékát. Megkérdezem, hogy kíván-e valaki hozzászólni? Nem. Gondolom Csiha Judit nem kíván ebben a zajban tovább nyilatkozni. Az általános vitát ezért lezárom. Módosító javaslat nem érkezett. Részletes vitára nem kerül sor. Az országgyûlési határozati javaslat elfogadásáról kell döntenünk. Van-e ezzel kapcsolatosan bárkinek észrevétele? Nincs.

Tisztelt Országgyûlés! Tehát a határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság és Kanada között a kölcsönös bûnügyi jogsegélyrõl szóló, Budapesten az 1995. év december hónapjának 7. napján aláírt szerzõdés megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatot? Kérem szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot. Az Országgyûlés 256 igen szavazattal, 2 ellenszavazat mellett, tartózkodás nélkül, az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

A képviselõcsoportok kívánják-e indokolni szavazatukat? Nem.

Tisztelt Országgyûlés! Személyi javaslat megtárgyalása következik. Az MDF frakcióvezetõjének ajánlása alapján a Házszabály 23. § e) pontjának megfelelõen a házbizottság személyi javaslatot terjesztett elõ a H/2655. számon. A házbizottság a környezetvédelmi bizottságba Bogárdi Zoltán képviselõ úr lemondása miatt megüresedett helyre dr. Medgyasszay Lászlót jelöli a bizottság tagjává. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a személyi javaslattal? Kérem szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot. Az Országgyûlés 256 igen szavazattal, 1 ellenszavazat és 1 tartózkodással dr. Medgyasszay Lászlót a környezetvédelmi bizottság tagjává megválasztotta, amihez magam és az Országgyûlés nevében sok sikert kívánok. (Általános erõs taps az ülésteremben.)

Tisztelt Országgyûlés! Kettõ perc szünetet rendelek el, mert a magyar közlekedéspolitikáról és megvalósításához szükséges legfontosabb feladatokról szóló országgyûlési határozat részletes vitája következik.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a magyar közlekedéspolitikáról és megvalósításához szükséges legfontosabb feladatokról szóló országgyûlési határozat részletes vitája.

Az elõterjesztést H/1311. számon, a bizottságok ajánlásait pedig H/1311/8. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Felkérem jegyzõ képviselõtársamat, ismertesse az egyes vitaegységeket.

(19.40)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage