Sándorffy Ottó Tartalom Elõzõ Következõ

SÁNDORFFY OTTÓ (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! A frakcióval és az érdekelt társadalmi szervezetekkel újból átbeszéltem a beadott indítványomat, és abban maradtunk, hogy csak a melléklettel együtt tudjuk elfogadni a javaslatot.

Indokunk az, hogy együtt mentek a vesztõhelyre, és csak együtt tudnák a társadalmi békét megteremteni, hogyha lenne erre igény és konszenzus a másik oldalról.

Egyben csatlakoznék Kõszeg Ferenc úr indítványához, és azt hiszem, hogy egy nagyon tisztességes indítványról van szó, ami ténylegesen pontot tenne az ügy végére. Jó lenne egyszer már 1956-ot befejezni véglegesen.

Egy szó nem hangzott el a vérbírákról. Tessék mondani: miért nem? Az Igazságügyi Minisztérium miért nem határolja el magát attól, hogy ilyen bírók lehettek egyáltalán? Kérem, errõl van szó. Ezt kellene nekünk helyre tenni. Most itt egy alkalom, amikor helyre lehetne ezt tenni véglegesen, egyszer és mindenkorra. Köszönöm szépen, nem akarom tovább húzni az idõt. (Magányos taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage