Toller László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TOLLER LÁSZLÓ (MSZP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Jeszenszky Képviselõtársam! Két apró megjegyzést - talán a két percet nem is használom ki - szabadjon az elõadásához, expozéjához fûznöm.

Az egyik az, hogy a turistaházak tekintetében, sajnos, ugyanaz volt a helyzet, mint amit említettem itt az összes többi sport célú ingatlannál, tudniillik ezek részben erdõgazdasági, volt tanácsi tulajdon után, majd önkormányzati tulajdonba kerültek, és az egyesületek pedig, amelyeknél szintén felfüggesztették a kezelõi jogot, differenciálatlanul, ingyenes használatot kaptak több turistaházon.

Az bizonyítható viszont, hogy ahol az egyesületek kezelésébe kerültek ezek a turistaházak, sokkal jobb gazdáik voltak, felújították, sok társadalmi munkát fordítottak rájuk, tehát a kívánatos változás irányát talán ez adná.

A másik oldalról pedig az Egészséges Életmódért Alap. Én részt vettem pályázatok elbírálásában, magam is bíráltam el pályázatokat, akármennyire objektív is egy ilyen rendszer, óriási luxusnak tartottam és ma is tartom, hogy 400, 500, 600 millió forintokat húszezer forintonként, egymillió forintonként szétcsöpögtessünk a sportban, akár az ifjúság, akár a felnõtt sportra úgy, hogy ennek semmi érdemi hatása nincs, elfolyik, mint csepp a tengerben feloldódik, nem lesz eredménye. Tûzoltómunkát, politikai jó hangulatot tud teremteni - és nem politizálni szeretnék - esetenként egy húszezer forint, de semmin nem semmit. A célirányosabb felhasználás, azt hiszem, az többet segít, ha ilyen közalapítványokkal kezdünk el foglalkozni. Köszönöm. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage