Földesi Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

FÖLDESI ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Azért vagyok kénytelen nagyon röviden - és nem használom ki a két percet - szólni, mert sajnálatos módon félreértett engem Balsay István képviselõ úr az elõbbi megjegyzésemért. Azért is sajnálom, hogy közöttünk akad ez a félreértés, mert én rendkívüli módon elismerem és becsülöm azt a munkát, amit Balsay István úr a sportközéletben az elmúlt évtizedekben végzett, hiszen nemrégiben együtt lehettünk ott a körösvölgyi kerékpárút avatásán Szarvason, Békésszentandráson és Csabacsûdön, ahol Lotz Károly közlekedésügyi miniszter úr átadta a Magyarországon megépült ezredik és a Békés megyében megépült századik kerékpárutat. Tehát ismerem az õ tevékenységét.

(12.30)

Amit az elõbb õ félreértett az én mondandómból, mikor én azt állítottam itt másokkal együtt, hogy keretjellegû a törvény és az önkormányzatok ezzel kapcsolatos viszonya. Én azt vallom, hogy attól keretjellegû ez a törvény, mert nem határozhat meg konkrét, számonkérhetõ, szankcionáló feladatokat az önkormányzatok számára ez a törvény, mert nem rendel hozzá pénzeszközöket.

Én is azt állítom, amit ön, hogy az önkormányzatok erõn fölül próbálják megteremteni a helyi sportélet feltételét, és teljesen egyetértek az ön korrekt hozzászólásának minden egyes szavával, különösen a végével. Én is azt gondolom, hogy igazából egy nonprofittörvény fogja megoldani ezt a helyzetet. Köszönöm, hogy ezt elmondhattam. (Taps az ellenzék soraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage