Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen képviselõ úr jelzését, de szeretném tájékoztatni arról, hogy az együttes vita elnapolására fogok sort keríteni, mert a Fidesz- frakció ezzel a kéréssel fordult felénk, és a lehetõség szerinti lezárás esetén, hogyha egy frakció ezt kéri, ebben az esetben az elnapolásra kerül sor. Úgyhogy a módosító indítványok benyújtására lesz még lehetõségük.

További felszólaló a mai napon nincsen. Megkérdezem ezért Világosi Gábor államtitkár urat, hogy kíván-e most válaszolni. Nem kíván.

Tisztelt Országgyûlés! Az együttes általános vitát, mint ahogy jeleztem, a Fidesz-frakció kérésére elnapolom.

Tisztelt Országgyûlés! Mielõtt megkezdnénk következõ napirendünk tárgyalását, szeretném tájékoztatni tisztelt képviselõtársaimat, hogy kb. 13 óra 05 perc környékén az akkor éppen felszólalót meg kell szakítanom a felszólalásában, amikor a szlovák köztársasági elnök úr a terembe érkezik, és felszólalása elõtt ezért kérem már most türelmüket és megértésüket.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Magyar Köztársaság Országgyûlésének Házszabályáról szóló 46/1994. (IX. 30.) országgyûlési határozat módosításáról szóló országgyûlési határozati javaslat részletes vitája. Az elõterjesztést H/2451. számon, a bizottságok együttes ajánlását H/2451/1210. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Az ajánlás 1., 16., 18., 19., 20., 21., 22., 23. pontjaiban lévõ módosító javaslatok az alkotmányügyi bizottság állásfoglalása szerint nem bocsáthatók szavazásra. Az eddigi gyakorlatnak megfelelõen ezekre a pontokra nem nyitom meg a részletes vitát.

Tisztelt Országgyûlés! Most felkérem Sasvári Szilárd jegyzõ képviselõtársamat, hogy ismertesse az egyes - tervezett - vitaegységeket.

(12.50)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage