Dávid Ibolya Tartalom Elõzõ Következõ

DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Köszönöm, köszönöm szépen a szót. Egy félreértést szeretnék eloszlatni, én utána rendes felszólalást is kérek, de nem hagyhattam szó nélkül azt, amit Szabó Lajos Mátyás képviselõ úr mondott.

Az Országgyûlés törvényhozási feladatot lát el, a bíróság az, amelyik törvénykezési feladatot lát el. Elég nagy különbség ez a kettõ, nemcsak a sajtóban, de még a képviselõk is hajlamosak ezt a két fogalmat összekeverni.

A másik, amit szeretnék képviselõ úr figyelmébe ajánlani, ez az alkotmányjogi tankönyv. Egy egész fejezetet szentel arra, hogy mi az Országgyûlésnek a feladata. Nagyon egysíkúvá tenni az Országgyûlést és a világon sehol sem kifejezetten a törvényhozás az Országgyûlés feladata, hanem emellett számos más feladata van az ellenõrzés területén, a nyilvánosság területén, vagy ahogy az ön képviselõtársa, Bihari képviselõ úr fogalmazott múlt héten: érdekképviselet, véleményképviselet és a politikai vita színtere is az Országgyûlés, nemcsak törvényhozási feladatot lát el. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage