Varga László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. VARGA LÁSZLÓ (KDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nagyon sok szó és bõ magyarázatok elhangzottak, és szeretném röviden összefoglalni, amennyit az idõlehetõségem ad.

Ez a Házszabály módosítása jelenti a kormány önkényét, jelenti az ellenzéknek a szólásszabadsága szûkítését, jelenti továbbá, hogy a kormányban bizonyos félelem van, bizonyos aggályok, hogy a választások közelednek: nehogy az ellenzék szóhoz jusson, továbbá jelenti azt, hogy az ellenzéknek az ellenõrzési jogát, amellyel módja van naponta a kormányt megbírálni, el akarják venni, illetve szûkítik.

Nem utolsó sorban nagyképû kijelentések, halaszthatatlan sürgõs, minden kisember ügye, minden magyar embernek az ügye halaszthatatlan és sürgõs ilyen nehéz gazdasági helyzetben.

Tehát én úgy vélem, hogy nagyon rossz úton jár a kormány, nagyon helytelenül jár el, mert ahelyett, hogy bõvítené a jogunkat, szûkíti, világos bizonyítéka, hogy a magyar nép többségében a kormánnyal elégedetlenség mutatkozik. Végezetül megígérem önöknek, amennyiben lehetõségem lesz, 1998-ban az ellenzék megnyeri a választást, amit elvettek tõlünk jogokat, azt mi vissza fogjuk adni. Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage