Bauer Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök úr. Én csak két dolgot szeretnék hozzáfûzni a korábban mondottakhoz.

Az egyik: én nem oktattam ki hozzászólásomban a Fideszt, én a Fideszt hozzászólásomban csak dicsértem, hiszen egy Fidesz-kezdeményezésre emlékeztettem 1992-bõl. Helyeseltem ezt az 1992-es Fidesz-kezdeményezést, azóta megvalósítottuk, de sajnos, az akkori cél elérésére nem volt elégséges, és ezért abban a szellemben, amelyben Orbán Viktor annak idején a maga javaslatát benyújtotta, abban a szellemben, ahogy azt a javaslatot annak idején Áder János indokolta, ebben a szellemben érveltem a Szigethy-Koscsó- javaslat mellett.

A másik megjegyzésem. Varga Lászlónak mondom. Nem ellenzéki jogok korlátozásáról van itt szó, hanem minden képviselõ és minden frakció ama jogának korlátozásáról - valóban korlátozásról, nem vitás, Szabó Lajos Mátyásnak mondom -, hogy mások napirend elõtti hozzászólását nyomban helyeseljék, vagy kiegészítsék. Errõl van csak szó, és Varga László képviselõtársamnak csak annyit szeretnék mondani, õ egy nagyon sokat utazott, a világ különbözõ országaiban sokat járt, a világ különbözõ parlamentjeit jól ismerõ ember. Én kevésbé ismerem a világ parlamentjeit mint õ, amelyeket én ismerek, ott nincs példa arra, hogy a parlament minden ülésnapján egy-másfél óra napirend elõtti vita folyna, hanem az ellenzéki kritika az interpellációkban, a kérdésekben, a napirendi hozzászólásokban, a politikai vitanapban - ezeken a területeken jelenik meg. Amelyeket én ismerek. Ön többet ismer, de kérem mondjon egyetlen példát a világon, ahol az ellenzéki kritika fõ területe a napirend elõtti hozzászólás, minden ülésnapon egy-másfél órában.

(13.30)

És akkor, ha ilyen példát mond, akkor kész vagyok megvonni támogatásomat ettõl a módosító indítványtól. Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage