Gellért Kis Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

GELLÉRT KIS GÁBOR (MSZP): Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Én nem voltam parlamenti képviselõ, amikor egy hasonló jellegû vitában, az elõzõ ciklusban, elhangzott egy akkori jelentõs politikustól, mindjárt a miniszterelnöktõl, hogy "tetszettek volna megnyerni a választásokat". Ennyit errõl és arról a hozsannáról, amelyet az elõzõ ciklus kormánypártjainak az ellenzék iránt tanúsított megértésérõl tanúskodik.

Ugyanakkor ez a koalíció, mindjárt a választások után leült és igyekezett belátni azokat az aggályokat, amelyeket kifejtettek ellenzéki képviselõtársaim, frakciók, és ennek értelmében olyan jogosítványokat kaptak, olyan engedményeket tett ez a koalíció, amelyeknek a fejében bizony a 28 százalékkal rendelkezõ ellenzék csak visszaélt. Egyetlenegy gesztust nem tudnak önök felhozni az elmúlt két esztendõ gyakorlatából, amikor ezt az engedményt a kormá22nykoalíciónak ezt az alapállását bármikor visszaigazolták volna önök.

De nem errõl van szó, arról van szó, és ezt Varga képviselõ úrnak mondom, egy választásokon, demokratikus választásokon elért eredményt gyakorolni az még soha sehol nem minõsült antidemokratikusnak. Éppen ezért szeretném, hogyha annyit belátnának ellenzéki képviselõtársaim, hogy semmiféle antidemokratikus elem nincsen abban, hogyha ezt a Házszabályt meg szeretnénk oly módon változtatni, hogy racionálisabb, célratörõbb legyen a parlament munkája, mert nem másfél órákat, hanem két és fél órákat vesznek el a napirend elõtti viták, és ez bizony jelentõs mértékben hátráltatja eredendõ feladatunkat. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage