Gáspár Miklós Tartalom Elõzõ Következõ

DR. GÁSPÁR MIKLÓS (KDNP): Köszönöm szépen. Azt szeretném kérdezni a tisztelt kormánypárti képviselõ uraktól és hölgyektõl, hogy ki akadályozza, vagy mi akadályozza õket abban, hogy a törvényhozási munkát a parlamentben hatékonyabbá tegyék? Nekik több mint kétharmados többségük van, minden törvényt önmagukban, az ellenzék nélkül meghozhatnak, minden intézkedést meghozhatnak önmagukban (Morgás. - Zaj.), akkor mégis miért nem hatékony a törvényalkotási munka? Miért telt el másfél év a privatizációs törvény meghozásával? Miért volt az, hogy amikor tárgyaltuk a privatizációs törvényt, akkor önök értelmetlenné tették az elõzõ fél év tárgyalását e törvénnyel kapcsolatban, mert menet közben maguk módosították, és új törvényként hozták be a privatizációs törvényt, azért, mert a saját maguk különbözõ érdekcsoportjai nem tudtak egymással megegyezni.

Miért húzódott egy évig a médiatörvény? Ki akadályozta meg önöket? (Zaj, derültség.) Kétharmados többség birtokában azt, hogy ezt meghozzák sokkal hamarabb? Az ellenzék nem tudta önöket megakadályozni, nekünk nincs ahhoz a parlamentben erõnk. S ezt még egyszer szeretném aláhúzni, hogy a kétharmados törvények önöket sokkal jobban védték az elõzõ ciklusban, mint minket most bármilyen ellenzéki jogként feltüntetett intézmény, hiszen az elõzõ ciklusban az akkori kormánykoalíció az ellenzék nélkül magát a törvényt se, a fontosabb törvényeket se tudta meghozni, mert az alkotmány kétharmados szavazatarányt írt elõ benne.

Szabó Lajos Mátyás és Gyõr Sándor képviselõ uraknak pedig szeretném mondani, hogy ne jöjjenek elõ ilyen naiv, együgyû érvekkel, hogy az õ választói irodájukban azt mondják az emberek, akik oda betévednek, hogy õk unják a napirend elõtti felszólalást.

(14.30)

Nyilvánvaló, hogy az a saját választókerületükben azok az emberek, akik az illetõre szavaztak, tehát szocialista beállítottságúak (Az elnök a pohara megkocogtatásával jelzi a felszólalási idõ leteltét.), én is tudok mondani ellenkezõ politikai beállítottságú embereket, akiknek viszont teljesen más a véleménye. (Gyér taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage