Gyõriványi Sándor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. GYÕRIVÁNYI SÁNDOR (FKGP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyûlés! Belém fojtották a szót, nem tudtam tovább mondani azokat a csúsztatásokat, amik elhangzottak a két perc alatt, ugyanis nem fért bele a sok csúsztatás. De hát ilyen volt most utoljára Szalay képviselõtársam - akit én nagyon kedvelek és sokszor beszélgetünk egymással - az a megjegyzése, hogy az 1990-94-es országgyûlésben csak négyszer kapott napirend elõtti felszólalást. Most egyszer se kapna, mert nem frakcióvezetõ vagy frakcióvezetõ-helyettes.

Tehát ennek következtében joga nem lenne a (moraj a teremben, valaki közbeszól) - napirend elõttit mondott, hát vissza lehet olvasni pontosan a jegyzõkönyvben, ezt be fogom mutatni -, másrészrõl, van itt egésznapos napirend elõtti felszólalás: a politikai vitanapok. Ott egy perccel több ideje sincs az öt ellenzéki pártnak, mint a két kormánypártnak. Sõt! Néha, bocsánatot kérek, nem mindenkire vonatkozik, de mivel nem tudnak már mit csinálni az idõvel, egyes koalíciós párti koalíciótagok és egyes koalíciós képviselõk, folyik négyszer-ötször megismétlése ugyanannak a kérdésnek értelmetlenül, mert a politikai vitanap alkalmával, bizony, ami tulajdonképpen egy ilyen napirend elõtti felszólalásnak megfelelõ politikai vita, abban, kérném szépen, hát nincs az ellenzék számára semmiféle konszenzus.

(14.40)

Ezt a házbizottságban is többször rosszalltam és többször elõadtam. Köszönöm szépen a meghallgatást. (Taps az ellenzék padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage