Hegyi Gyula Tartalom Elõzõ Következõ

HEGYI GYULA (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Ház! Örülök, hogy remélem, nem áll összefüggésben azzal, hogy már nincs televízió- közvetítés, de a kedélyek máris nyugodtabbak, és azt hiszem, hogy olyan hangnemben beszélünk, amelyben érdemes beszélni. Tisztelt Sándorffy Ottó képviselõtársam, én úgy hiszem és biztos vagyok benne, vagy remélem, hogy jól hiszem, hogy például kedden, amikor nem lesz napirend elõtti vita, akkor nem a kormány fog felolvasni 3-4 órás nyilatkozatokat, hanem a törvényjavaslat vitájában kormánypárt és ellenzéki képviselõtársai vitát fognak egymással folytatni.

És itt például önnek is lehetõsége lesz arra, hogy mondjuk, ha úgy sorolódik be, akkor kedden negyed tízkor vitába szálljon a kormánypárti képviselõkkel, adott törvénynek a megvitatásán.

Én nagyon tisztelem a Független Kisgazdapártot, mégse hiszem, hogy ez az öt másik parlamenti párt, amely tagja különbözõ internacionáléknak, kereszténydemokrata, szocialista és liberális internacionálénak, azok ne lennének magyar pártok. Gondolom, ezzel ellenzéki képviselõtársaim közül is többen egyetértenek.

Végül pedig, amit Rusznák Miklós képviselõtársam mondott, természetesen én legalábbis személy szerint nem állítottam olyat, hogyha a keddi napirend elõttiek megszûnnek, akkor az ország felõl az összes gond elhárul és hogy mondjuk minden hibátlanul fog mûködni. Az biztos, hogy talán most már, hogy egyre inkább magunk között maradunk, ellenzéki képviselõtársaim is ha magukba néznek, azért elhiszik azt, hogy a napirend elõtti hozzászólásoknak az utóbbi hetekben, hónapokban kialakult gyakorlata nem növelte a parlament tekintélyét. Gondolom, hogyha ezt mondom, akkor talán olyat kockáztatok meg, amellyel mindannyian egyetértünk. Remélem, hogy a hétfõi napirend elõtti megmarad, fontos kérdésekrõl fog szólni, és akkor ellenzéki képviselõtársaim pontosan ki tudják választani azt a témát, amellyel valóban közfigyelmet tudnak aratni. Köszönöm figyelmüket.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage