Lamperth Mónika Tartalom Elõzõ Következõ

DR. LAMPERTH MÓNIKA (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyûlés! Hogy félreértette-e az elnök asszony, Csehák Judit bizottsági elnök asszony, amit Surján László mondott vagy sem, ettõl függetlenül azon a tárgyaláson valóban arról volt szó, amit Csehák Judit elmondott, tehát ez volt a tartalma. Minden ezzel ellentétes állítás nem felel meg a valóságnak. Én azonban az eredeti - és hogy az újságok mit írnak, hát azért nem tudunk mi felelõsséget vállalni -, Surján László azt mondta, hogyha nem igaz, akkor cáfoljuk, ez megtörtént. Tehát én azt gondolom, hogy ezt az ügyet ilyen formában le lehet zárni.

Ami Lányi Zsolt képviselõ úr napirend elõtti hozzászólását illeti, hiszen erre lehet reagálni kétperces idõkeretben (Dr. Pusztai Erzsébet: Ez az!), én azt gondolom, hogy amit az önkormányzat, illetve hatósági intézkedésekkel kapcsolatban el lehetett mondani, azt Kökény Mihály elmondta. Én egyetlenegy elemre szeretném felhívni a figyelmet.

Képviselõ úr három veszélyforrást említett, az utcán árusított élelmiszereket, a közterületek tisztaságát és a nyári fürdõzést fertõzött vízben. Én azt hiszem, hogy ebben valóban nagyon fontos a megelõzés és az valamennyiünknek együttes feladata, hiszen ha valahol tilos fürdeni és mégis valaki bemegy a vízbe, tudva, hogy esetleg az fertõzött, akkor ezt a közegészségügyi és járványügyi intézkedésekkel borzasztó nehéz megelõzni vagy korrigálni. Ez valamennyiünk felelõssége, hogy ezeket a szabályokat betartsuk és együttesen vegyünk részt a megelõzésben. És ez igaz a játszóterek tisztaságára - ez annak is a felelõssége, aki a kutyát a homokozóba viszi reggelente, a gyerekhomokozóba, és aki megveszi az utcán az élelmiszert, az is bizonyára tudja, hogy ez más módon fertõzött, illetve veszélyes lehet, mint az, amit megfelelõ körülmények között piacon vagy üzletben vásárol. Tehát én a megállapításának ezzel a részével egyetértek. Köszönöm a figyelmet. (Taps az MSZP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage