Gyimóthy Géza Tartalom Elõzõ Következõ

GYIMÓTHY GÉZA (FKGP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! A Csépe Béla frakcióvezetõ-helyettes úr által felvetett gondolatok méltóak a Házhoz és méltóak ahhoz a megemlékezéshez, amelyet a Magyarok Világszövetsége az elmúlt hét végén rendezett Budapesten és az az ökumenikus istentisztelet, amely a Múzeum-kertben lezajlott. Azok a nemzet szempontjából meghatározó gondolatok, amelyeket a püspökök elmondtak, elõre jelezték, hogy a korábbi kiszolgáló egyházból, a mindenkori hatalmat kiszolgáló egyházból a mai egyházak, a mai történelmi egyházak hitvalló egyházakká szeretnének válni.

A társadalomban, ahogy hallottuk itt is az elmúlt öt percben, az önzés, a kapzsiság, az átalakult társadalomban felszínre hozott kapzsiság, önzés maga után vonzza a nagymérvû elszegényedést és azt a teljes közömbösséget, amikor az emberek nem hisznek már a magyar társadalomban. Az emberek többsége, a lecsúszott milliók nem hisznek abban, hogy tudnak a sorsukon segíteni. Ha mi, hívõ emberek valóban azt mondjuk, hogy a jövõbe vetett hit, a keresztény hit, amely megtartotta a magyar államot a sok évszázados bûnök, a magyar nemzet bûnei, az egyes emberek bûnei miatt, megtartotta ezt a társadalmat, az egyik alapérv az volt, elfogadta Szent Istváni-örökség, elfogadta a keresztény elveket, a krisztusi tanokat, és így tudott megmaradni a magyar nemzet.

A történelmi egyházak mindig vállalták azt a feladatot, hogy a magyarság megtartó erõi lehessenek. Gondoljunk arra, hogy amikor az erõszakos Habsburg- ellenreformáció idején csak a magyar biblia, a Károli-biblia tartotta fönn a magyar nyelvet. Ennek köszönhetjük, hogy most, itt magyar nyelven beszélhetünk a parlamentben. Tehát mi, a Független Kisgazdapárt tagjai is abban vagyunk érdekeltek, hogy minél hamarabb az egyházak a kiszolgáló egyházból a valódi, hitvalló egyházakká válhassanak, és ehhez kérem mindenki segítségét. Köszönöm. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage