Kovács Kálmán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KOVÁCS KÁLMÁN (KDNP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyûlés! Elõször támogatólag szólnék hozzá Dobos Krisztina javaslatához. Kérem a tisztelt Országgyûlést, hogy támogassa ezt a javaslatot, és ebbõl a szempontból egyetértek azzal a megfogalmazással, amit Hegyi Gyula képviselõtársam megfogalmazott.

Egyetlen gondolatra szeretnék csak reagálni: a pozitív diszkriminációt említette Hegyi Gyula képviselõtársam. Én úgy érzem, hogy az elmúlt 40 évnek a hibái miatt a pozitív diszkriminációval nem sérülne az alkotmányosság, hogyha az egyházi iskolák vonatkozásában akár átmeneti idõre, akár hosszabb idõre kimondanánk azt, hogy az egyházi iskolák igény szerinti feltámasztása érdekében a parlament, a törvényhozás pozitív diszkriminációt alkalmaz.

(12.50)

Még egyet hadd tegyek meg, akkor nem szólnék hozzá külön, ha két percembe beleférne, hogy a 94. ponthoz hozzászóljak. Ebben az esetben nagyon örömömre szolgál, hogy a K. Csontos Miklós képviselõnek a javaslatát az oktatási bizottság és az elõterjesztõ is támogatta. Nevezetesen, ez a javaslat a pedagógus továbbképzésre vonatkozik. Nagy fontosságot tulajdonítunk a pedagógus-továbbképzésnek, és én bízom abban, hogy ez a módosító javaslat a törvény szövegébe is be fog kerülni. És kérem tisztelt képviselõtársaimat, hogy az ajánlás 94. pontjában megjelenõ módosító javaslatot, amely elõsegíti, hogy a pedagógusok rendszeres továbbképzésben vegyenek részt, ezt támogassák. Köszönöm szépen a figyelmet.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage